NEN 1010 --> wie kan mij aan een exemplaar helpen?

ZusterL

  • #1
Hallo allemaal

Sinds vanmorgen vroeg zit ik me het volgende af te vragen:

Mijn man en ik hebben een oud huis gekocht dat we helemaal gaan verbouwen. Om wat meer kennis op te doen, zodat we zelf wat meer kunnen maar er ook meer verstand van hebben in overleg met professionals, volgen we cursussen bij het volwassenenonderwijs in België (in onze regio in Nederland worden deze cursussen niet aangeboden, en in België zijn ze ook nog eens veel goedkoper).

Ik doe een cursus electrotechniek, voor het aanleggen van huisinstallaties. Tijdens de cursus wordt regelmatig benadrukt dat alles wat je doet en gebruikt moet voldoen aan de Belgische normen, beschreven in het AREI (Algemeen Regelement voor Elektrische Installaties). Aangezien wij in Nederland wonen, ben ik op zoek gegaan naar de Nederlandse equivalent, en kwam uit bij de NEN normen. Naar deze normen wordt ook verwezen vanuit het bouwbesluit. Voor datgene waar ik me in aan het verdiepen ben is het specifiek de zogenaamde 'NEN 1010:2007+C1:2008'.

Wat schets nu mijn verbazing: als ik in het bezit wil komen van een exemplaar van deze norm dan kost dat: 282 euro excl. btw!!!
Dat vind ik echt belachelijk. Als je verplicht bent om aan deze regels te voldoen, dan zou dat toch voor iedereen gewoon beschikbaar moeten zijn?

Maar ja, als ik iets doe, dan wil ik het goed doen. Dus vandaar de vraag: is er iemand die een exemplaar van de NEN 1010:2007+C1:2008 in de kast heeft liggen en die aan mij zou willen uitlenen?
 

H@ns

  • #2
In België (waar de norm wel gewoon publiek toegankelijk is) gaat men er kennelijk van uit dat veiligheid geen prijs mag hebben.
In Nederland moet je daar dik voor betalen :?

Zo krom als iets in mijn optiek!

Maargoed, dat neemt niet weg dat jouw verzoek niet spoort met de forumregels en dus op slot gaat.

Mensen die willen reageren kunnen dat per PB aan ZusterL doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu