Nefit smartline

Needle

  • #1
Ik heb onderhoud gedaan bij een nefit smartline. Siffon leeggemaakt en ionisatie pen gecontroleerd. En het branderdeksel losgemaakt. Na het onderhoud bleek het branderdeksel niet helemaal lekker te zitten waarna hij de storing 3y gaf. Na het deksel goed gemonteerd te hebben gaf hij de storing niet meer. Meerdere malen een check gedaan. Maar alles was in orde. Na 2 dagen geeft hij toch weer storing 3y. Iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen ?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Is het jouw eigen Nefit smartline of bij een klant? Ik zou er een installateur bij halen. Sowieso verstandig bij cv ketels.
 

Needle

  • #3
Bij een klant.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Wel in de juiste volgorde gewerkt? Bij een smartline verwijder je eerst de brander, daarna pas het deksel van de wisselaar en tenslotte de spiraal. Anders kun je deze apparaten niet goed reinigen. In elkaar zetten gaat in omgekeerde volgorde, waarbij de brander als laatste in de warmtewisselaar zakt en op zijn plaats gedraaid moet worden. Setje pakkingen is daarbij wel handig, ook voor de gaskoppeling. (aansprakelijkheid als je bij klant aan het werk bent).

3y is de ventilator.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
* Dit forum richt zich op klussers die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen naar inzicht van de moderator.

* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.

Daarbij zou je als (erkend) installateur toch eerder je informatie bij de leverancier vandaan moeten halen dan op een klusforum. Als je geen (erkend) installateur bent zou je al helemaal niet aan andermans CV-ketel moeten komen...
 
Laatst bewerkt:

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Dit soort vragen kun je als installateur gewoon aan Nefit stellen.
Ben je geen installateur dan blijf je er van af.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
als je oh uitvoert aan een toestel mag ik toch aannemen dat je weet hoe eea in en uit elkaar moet en hoe het onderhoud incl metingen moet worden gedaan, 3y geef aan ventilator fout er hangt ook nog een subcode bij achter.
kan zijn dat de stekkers op de ventilator niet goed zitten of een vastzittende keerklep, of dat de fan zelf defect is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu