Nefit Proline Nxt HRC24 CW3 wil niet opstarten na stilstand

Ruud v Z

  • #1
Ketel van 5 jaar oud heeft 2 jaar droog gestaan.Nieuwe radiatoren aangesloten en gevuld tot 2 bar. Bij opstarten draait de pomp, maar het lijkt niet op vol toeren aan/uit voor het ontluchtingsprogramma. Water is nog niet aangesloten. Max toerental was nog op 30% ingesteld, net als het minimale toerental.
Ketel geeft storing 2L 329. Waterdruk ok, druk is 2,0 bar op ketel. Pomp draait, hoorbaar en fysiek gecontroleerd.
Max en minimaal toerental op 99% gezet via menu, gereset en van de stroom afgehaald, maar storing blijft.
Forum zegt dat de stromingsschakelaar van de pomp mogelijk defect is, maar welke sensor is dat. Warm water is nogniet aangesloten en eeft dus nog geen stromingssignaal.
Licht tikken bovenp de pomp heeftgeen effect gehad.

Kan iemand vertellen welke stromingssensor dat zou moeten zijn en waar dee zich in de ketel bevind?
Alvast bedankt, Ruud
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #2
    de druksensor ziet geen drukverhoging, als de pomp gaat draaien zal deze een drukverhoging moeten geven van zon 0,2 bar.
    dat de drukverhoging niet gezien/ gehaald word kan doordat er veel lucht in de installatie zit, er geen stroming mogelijk is, ex vat verkeerd is gemonteerd, defecte pomp of druksensor
     
    • Like
    Waarderingen: Ivo_vr

    Ruud v Z

    • #3
    Sensor was goed, maar de pomp draaide niet voldoende snel door de vervuiling. enige aanslag tussen de rotor en de stator. Dat valt moeilijk goed te verwijderen. Na vervanging van de pomp geeft de ontluchtingscyclus weer een bekend geluid en start de installatie weer gewoon op. Let op dat de pomp een grote hoeveelheid electronica bevat in de kap welke tot onder de schroef van de as doorloopt. deze ruimte is niet waterdicht afgewerkt. Zorg dat daar tijdens het verwijderen geen water in terecht komt.
    Bedankt voor de ondersteuning!
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu