Nefit Proline hrc 24 cw4

Zazza

  • #1
Goedeavond,

Ik heb sinds enkele weken wat problemen met de Nefit CV ketel. Ik draai de Nefit Proline cv-ketel in combinatie met een Tado "domme slimme" thermostaat in de woonkamer waar vloerverwarming ligt en op de slaapkamers Tado thermostaat knoppen op de radiatoren. De doucheruimte heeft ook een radiator maar staat ten alle tijden volledig open met een ouderwetse knop.
Afgelopen zaterdag sprong de cv helemaal niet meer aan en gaf alleen koud water bij zowel kraan als verwarming. Afgelopen maandag is er een monteur langs geweest en stond er water onder de zwarte condens box in de CV en is de verwarm unit erachter vervangen door de monteur.

instellingen cv:
max cv-watertemp: 60
vermogen: 80% 19.2kw
warmwatertemperatuur kraan 55gr
pomptoerental 55% min & max
pompnadraaitijd 1min

Maar nu heb ik de volgende situatie;
De cv activeert zichzelf na een opdracht van de thermostaat beneden (of via de app op de telefoon)
en een paar seconden later verschijnt er een pomp icoontje in het display van de CV Ketel.
Radiator icoontje verschijnt in het display en niet veel later start ook de brander en verschijnt het brander icoontje.

De temperatuur loopt langzaam op richting de 36 / 37 - 43 / 44 graden en blijft daar hangen en drukt niet door naar de 55 / 60graden. Op de weg van 20/22graden naar de 40 graden zie ik sommige keren hele andere temperaturen verschijnen (7 / 12 / 18 / 22 en nog een paar) voor een milliseconde waarna het volgende gebeurt;

Brander icoontje verdwijnt
De temperatuur loopt gestaagd terug naar 22 / 27 graden
En nu blijft de cv op deze stand draaien totdat deze een nieuw signaal krijgt van de thermostaat en dan schiet hij weer even aan zoals hierboven aangegeven.

Wanneer ik via de infomenu knop ga naar bedrijfs- of storingscode en daar staat 0A - Het cv-toestel kan zijn warmte niet kwijt aan de cv-installatie en wacht. en later vanavond kwam hier een foutcode te staan 4y 351 - " De contacten van de aanvoersensor zijn onderbroken". Maar het rare is dat nadat de monteur er maandag bij was geweest de ketel maandagavond wel gewoon heeft warmgestookt tot 56/57 graden en was het lekker warm in de keet.

Ik heb voor nu de Tado radiator knoppen van de radiatoren afgehaald waardoor alle radiatoren dus standaard vol open staan maar het Tado systeem wel de temperatuur kan doorgeven aan de CV ketel om warm te stoken. Ook heb ik alle radiatoren en het expensievat reeds ontlucht.

Heeft iemand een idee? Doe ik iets verkeerd of Is dit iets wat te repareren valt door mijzelf of een ervaren monteur? Sensor vervangen? Heeft deze sensor misschien waterschade of erosie opgelopen / en zit die achter de condensbak ? Lekkage zat namelijk laag in de CV achter de condensbak 1/2cm boven de vloer van de CV ketel.
 

Zazza

  • #2
Goedemorgen, de hele keet warm en de ketel in status -H (cv toestel in bedrijf voor cv).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu