Nefit FC2510 slaat af

Carracha

  • #1
Sinds eergisteren. De CV ketel was koud, sloeg niet aan. De druk was te laag en heb alles weer bijgevuld to aan bijna 2 bar druk. Nu slaat de ketel af als ik warm water tap. De bediengsknop komt met tik naar buiten.
Ik heb de voorplaat losgemaakt, de branders schoon gemaakt en alles uitgezogen.

Wie kan mij vertellen wat er ande hand is? In de loop van de jaren is bijna alles vervangen aan deze ketel door Feenstra.

met vriendelijke groet.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Lijkt me een probleem met het penelement ( het thermokoppel).

Kijkt u ook een naar het vlamafbuigplaatje van de waakvlam.
Als u naar de waakvlambrander kijkt, dan ziet u de inspuiter (kan ook vervuild zijn) aan het buisje van de inspuiter zit een schuin plaatje. Aaan het bovenste randje van dit plaatje hoort een knikje te zitten van ongeveer 1,5mm, dit geknikte stukje is in 9 van de 10 gevallen weggebrandt en zorgt ervoor dat het penelement niet meer voldoende wordt geraakt door de waakvlam.

nefitnr: 02819

 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Klinkt mij als lucht in de ketel.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Idd,,

even stekker uit het stopcontact en met een steeksleuteltje 10 ontluchten door de nippel bovenop het boilertje los te draaien een slag of 2, de nippel waar het kopere leidinkje aan zit.
 

Carracha

  • #5
Beste mensen,

Ik heb inmiddels het penelement vervangen, het boilertje ontlucht. boven op het boilertje kon ik niet komen en heb daarom aan het andere eind van het koperen leidinkje de koppeling losgedraaid totdat erwater uit kwam. vervolgens gestart. Even leek het er op dat het euvel verholpen was.............Warm water uit de kraan. Na een paar minuten de kraqan weer dicht en daarna weer open. Helaas, hij sloeg weer af. Nu krijg ik de ketel helemaal niet meer aan de praat. Ik kan de bedienigsknop meerdere miniuten ingedrukt houden, na het loslaten heirvan blijft de vlam niet branden.

De leverancier van het penelement zei dat het ook de verdeelklep kapot kon zijn..............Tijd voor een nieuwe?

De FC 2510 is echt geen succesnummer bijn ons........Wat is een goed alternatief?
 

Carracha

  • #6
Sorry, niet het penelement, maar het vlamafbuigplaatje heb ik vervangen...........Een heel verschil.
 

Panic

  • #7
Waarschijnlijk moet je het vlambuigplaatje iets verder in de richting van het penelement duwen totdat je een mooi vlammetje hebt dat niet flikkert.
 

Carracha

  • #8
Het plaatje staat goed gemonteerd, het penelement staat goed in een mooi vlammtje, maar het gloeit niet......
Is dat dan een indicatie dat het kapot is? Gloeiend heet is gloeend heet zou je zeggen of behoort het niet gloeiende te zijn?

Mogelijk is er iets met het penelement?
 

Carracha

  • #9
Beste mensen,

Mijn plan was de contacten van de thermokoppel schoon te maken. Alles zat goed vast, totdat ik het drad volgde en achter op het gasblok kwam. ik trok zonder enige weerstand het contact uit het blok, een blanco draad van ongveer drie centimeter kwam uit het blok. Alles op de tast, ik kon niets zien, er weer ingedaan en stevig aangedrukt. Ketel weer aangedaan, gelukt, wisselend verwarming en kraan laten stromen, het bleef werken. Nu iedereen weer onder de douche.

Bedankt voor de support, maar wel een rare oplossing, zomaar een loscontact binnenin/op het gasblok?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #10
Het is een klein steekstekkertje, die steek je op een plat pinnetje die op zijn beurt weer in het gasblok gedraaid zit.

nu werkt het maar voor hoelang,, even zorgen dat het stekkertje weer strak op de kabel geklemd komt te zitten, evt een nieuw stekkertje eraan knijpen.

waarschijnlijk is er ooit iemand met zijn horloge oid achter blijven hangen en zo de kabel uit het kabelschoentje getrokken, komt wel eens voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu