Nefit ecomline slaat vaak aan

Roger Smits

  • #1
Mijn nefit ecomline slaat om de 20 minuten aan om de boiler te verwarmen ook als geen warm water gevraagt wordt.dit is veel vaker dan het apparaat eerst deed.ik heb er hier ook al iets over gelezen en er werd gevraagd of die persoon ook vloerverwarming had,deze had die man niet maar ik wel.wie heeft dit al eens gehad ??
groetjes

Roger
 

MarcoDezicht

  • #2
Goede dag ga eens kijken in het huis of er geen kraan staat te druppelen.
Als dit zo is draai deze dan dicht.
Heb je op de douche of bad een thermostaatkraan, draai deze eens naar de koudste kant toe en kijk dan wat hij dan gaat doen.

Als dit niet helpt even een installateur raadplegen en hem door middel van zijn handheld de sensoren uit te lezen: het kan zijn dat de boilersensor defect is.
Maar het kan ook zijn dat de aanvoer- of retoursensor niet goed meer werkt.

Succes er mee
En een voorspoedig 2006 toegewenst.
 

Roger Smits

  • #3
Bedankt voor de reactie.
ik merk dat als de ketel de boiler aan t verwarmen is en dan uitslaat,deze na een paar minuten een klak-geluid maakt en dan is t net of t warme water rechtstreeks naar mn vloerverwarmingsunit stroomt ?? dus net of ik mn vloer verwarm met boilerwater ?? de vloer blijft ook warm/lauw.
 

MarcoDezicht

  • #4
Dan kan het ook nog zijn, dat de drieweg klep in de middenstand blijft staan.
Kijk eens even of de driewegklep het witten pennetje in het midden blijft staan.

Als dat is dan kan je proberen de motor er even af te halen en de stift even heen en weer te halen. Als dat niet lukt dan toch even een vakman er bij halen, die zal dan waarschijnlijk de catridge vervangen.

Veel succes en een voorspoedig 2006.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu