Nefit Ecomline HR CV-pomp slaat aan bij warmwatervraag !?

Gurbyyy

  • #1
Hoi!
Mijn Nefit Ecomline HR ketel begint het CV-water rond te pompen bij warmwatervraag !? Bijvoorbeeld dus bij het douchen of werken in de keuken.

Na een aantal minuten na warmwatervraag slaat de pomp weer uit. Hij verwarm het CV water dus niet, maar begint het wel rond te pompen!

Enig idee wat dit kan zijn!?
 

Pepjo

  • #2
Als het CV-gedeelte aanslaat nadat er warmwater is gevraagd, dan is dat normaal : de ketel moet z'n teveel geproduceerde warmte kwijt en doet dat via de cv-leidingen.

Zodra de temperatuur weer normaal is slaat hij af.

Als het gebeurt terwijl er warmwater gevraagd wordt is er iets anders aan de hand : ik denk dan aan de driewegklep, maar een echt CV-specialist weet er waarschijnlijk meer van. :wink:
 

Xr8

  • #3
Als het de driewegklep is dan stookt de ketel vaak langdurig op de boiler. Dit is bij Nefit 2 streepjes boven elkaar, bovenste en onderste.

Doordat de ketel dit doet is het ook nodig dat er altijd doorstroming mogelijk is. Om deze reden moet er altijd een radiator open staan of indien er allemaal thermostaatkranen aanwezig een shunt geplaatst worden.

Als de ketel niet langdurig op de boiler stookt en de radiatoren worden niet heet dan is het normaal en werkt de klep goed.

Succes.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Staat de schakelaar voor op de ketel van de pomp wel op 1 en niet op 2.

Dat geeft het zelfde probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu