Nefit ecomline HRC 22V ventilator stottert

Badazz1

  • #1
Hallo allemaal,
Ik heb een Nefit ecomline HRC 22V die al 10 jaar oud is nu heb ik het probleem dat de ventilator een stotterend geluid maakt. het lijkt wel of hij een kabelbreuk heeft of een los kontakt of zelfs versleten koolborstels, hoewel die die waarschijnlijk al niet meer heeft. Mijn vraag is nu of al iemand van de experts dit al een keer heeft meegemaakt en of het aan de ventilator of aan de besturingsmodule ligt? Ik heb al gezien dat de ventilator zo"n 211 € kost en de besturingsmodule 179 €. ik heb alleen geen zin om beide te vervangen.
 

Xr8

  • #2
Ventilator kan natuurlijk best eens versleten zijn na 10 jaar, het is vanachter een beeldscherm natuurlijk niet te beoordelen of het de besturing of de ventilator is.

Succes.
 

Badazz1

  • #3
Natuurlijk is dat zo niet te beantwoorden ,maar ik dacht dat er genoeg vakmensen zijn die vanuit ervaring zouden kunnen zeggen dat die ventilatoren die kuren wel eens hebben. Het is bovendien zo dat er in die Ventilator best enige elektronica zit die natuurlijk ook wel eens kapot kan gaan. Het probleem is gewoon dat ik die onderdelen best zelf kan vervangen, alleen is de diagnose zonder diagnose apperatuur voor mij onmogelijk. Als die ventilator 25 of 50€ kostte zou ik hem gewoon bestellen en inbouwen op het gevaar dat het toch die computer is die ik dan toch ook moet vervangen.
 

Bloemie

  • #4
Duidelijk de ventilatorprint en tja na 10 jaar is dat nog niet heel slecht
 

Badazz1

  • #5
Nee, ik ben ook best tevreden met die Nefit kachel en het is ook geen probleem om die ventilator te vervangen. het enige wat ik een beetje irritant vindt is dat het warm water niet meer zo lang aanhoud, als ik het bad laat vollopen moet ik na een paar minuten de water hoeveelheid reduceren omdat het anders koud wordt. Ik heb gehoord dat je die ketels niet meer kan ontkalken, en ik zou ook niet weten hoe.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu