Nefit Aquapower + Vloerverwarming

Matrixx-machine

  • #1
Beste forumleden

Ik ben in het bezit van een Nefit aquapower+ combiketel en heb 2 vloerverwarmings punten met een pomp er op.
Graag zou ik deze willen schakelen door de ketel, dus als er warmte vraag is draait de pomp en is deze er niet dan stoppen de pompen weet iemand of er op deze ketel een contact aanwezig is welke ik kan gebruiken om de vloer verwarmings pompen meet te schakelen desnoods met tussen komst van een relais?

graag jullie reactie
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kijk eens naar een pompschakelaar.
Deze meet de temperatuur van de aanvoer bij de vloerverdeler en schakeld daarop de pomp van de verdeler in of uit.

Of je laat de pomp gewoon schakelen door een opleg thermostaat.
 

Matrixx-machine

  • #3
Beste Headhunter,

Zo'n pompschakeling is een optie maar kost 65EX2 vloerverdelers,daar ik handig ben met elektra wil ik graag zonder daadwerkelijk draden door te knippen in mijn nieuwe ketel weten of er op mijn aquapower + een schakelcontact aanwezig is welke schakelt met de interne pompschakeling?

graag je reactie
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #4
Deze mogelijkheid is er niet op de Aquapower+.
Ik denk zelfs op geen enkele combiketel, vanwege het simpele feit dat de pompen dan ook zullen gaan draaien bij warmwatervraag.

Een pompschakelaar, zoals eerder beschreven is echt de beste, en op termijn, de voordeligste oplossing.

suc6
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Dat contact zit er dus niet op. Aansluiten bij de pomp in de ketel gaat ook niet werken, enerzijds zit er een modulerende pomp in en anderzijds gaan je vloerverwarmingspompen dan draaien bij gebruik van tapwater.

Pompschakelaar of aanlegthermostaat zal de enige haalbare oplossing zijn. Zo'n schakeling kun je natuurlijk ook zelf bouwen. Of dat goedkoper wordt dan €65,- per verdeler betwijfel ik.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Een aanlegthermostaat kost ca 30 euro.
 

Matrixx-machine

  • #7
Bedankt heren,

Nu weet ik in iedergeval dat het niet gaat werken via de ketel ,ik heb me nu gericcht op een pompschakeling ik kom nu uit op 2 typen nl die van 2heat en die van Tercal pompschakelaar het verschil zit hem 1 in prijs 1ste kost 65E en de 2de kost 55E 1-0 zeg ik dan en de andere draait 1-3 min per 24uur om vast zitten te verkomen en de ander draait 1X per 14 dagen om vastzitten te verkomen in de zomer voor het stroom verbruik ishet duidelijk welke ik dan moet nemen maar is dat voldoende 1Xper 14 dagen even aan? heeft iem van jullie hier ervaring mee?

laat maar horen ook eventueel zelfbouw schema's zijn welkom (vind ik wel leuk om mee te stoeien) of andere merken dan kan ik mijn besluit nemen

grt
 

Matrixx-machine

  • #8
Heb inmiddels mijn pompschakeling gemaakt,bedankt voor alle reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu