Natte plek in kokosmat droogt niet

blauwpet

  • #1
Vorige week een splinternieuwe 24mm dikke kokosmat bij de voordeur gelegd. Paar dagen terug zag ik 2 donkere, natte plekken... ik denk dat poes dacht dat ie een nieuwe kattenbak had, want ik heb zelf niets gemorst oid. Het ruikt in ieder geval niet naar urine, maar ik zou anders niet weten wat het veroorzaakt heeft. Ik heb het wel geprobeerd met water wat te spoelen en op te deppen. Geen succes, plek wordt alleen natter en donkerder. Er is ook geen sprake van lekkage oid.

Hoe dan ook, het is nu al 4 dagen geleden, en de plek blijft donker en vochtig? Het wil niet drogen? En nee, poes is het niet meer. Ik heb ook 2 dagen geleden op een reststukje kokos wat nat gemaakt, en dat wordt ook meteen een donkere plek die niet meer droogt? Het voelt ook nat aan. Je kunt het ook niet opdeppen oid. Het vocht lijkt er in getrokken en verdampt niet meer?

Hoe kan dit, en hoe krijg ik het weer droog (en niet meer donker?)
Zal ik de mat maar even buiten in de zon leggen nu het 30 graden wordt?

IMG_3037.jpeg
 

Fmrama

  • #2
Heb je al met een föhn geprobeert?
overigens heb ik dezelfde ervaring met een kokosmat in de bijkeuken. Blijft heel lang nat. Kokosvezel neemt veel water op.
 

blauwpet

  • #3
Wel aan gedacht maar heb geen fohn...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kan het zijn dat er gaatjes in de deksel van de kruipruimte zitten of dat er lekkage van lucht uit de kruipruimte mogelijk is.
 

blauwpet

  • #5
Nee, er is geen lekkage, er is ook geen kruipruimte. Er drupt ook niks van boven.
Het gaat ook niet om waar het water vandaan komt (poes...) maar waarom het niet opdroogt.
Dan zou je dus denken dat er iets staat te druppen of te lekken, maar nogmaals, dat is NIET het geval.

Ook nogmaals, ik heb express een reststukje ook nat gemaakt een paar dagen terug, op een andere plek, en dat droogt ook niet op. Het is ook niet extreem vochtig in huis (tussen de 42-52% nu).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu