Natte kruipruimte isoleren

Durk88

  • #1
Hallo,

Zoals de titel al aangeeft wil ik graag de kruipruimte isoleren. Hier staat alleen tijdens natte periodes 25cm water in.

De gemeente heeft onderzoek gedaan en geconcludeerd dat het geen grondwater is maar water wat simpelweg niet snel genoeg in de bodem kan zakken door storende lagen in de bodem. Aangezien de betreffende storende laag door gaat tot 210cm is het doorbreken van deze laag niet echt een optie.

Omdat de vloer erg koud is, waarschijnlijk ook door het vocht, wilde ik eigenlijk met pir platen de onderkant van de vloer isoleren en ventilatie aanbrengen in de kruipruimte.

Heb ook één en ander gelezen over isolatie chips om zo het water als het ware af te dekken. Nadeel hiervan vind ik dat de kruipruimte minder goed toegankelijk is.

Mijn vraag is dus eigenlijk: Kan ik de vloer op deze wijze isoleren zonder dat ik later problemen krijg met het water wat nog steeds op de bodem van de kruipruimte staat?
Heb verhalen gelezen van mensen die in een soortgelijke situatie de onderkant hebben laten bespuiten met purschuim en waar nadien het stucwerk van de muur viel. Dit zou dan komen door de matige hechting van het purschuim daar waar de vloer over gaat op de muur en dat daar dan door capillaire werking het water omhoog de muur in wordt geduwd.

Hoor graag van jullie!

Met een vriendelijke groet

Durk
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Jouw vloer is van????. Hoe oud is de woning?
Deze vragen met antwoorden al tegen gekomen.
Water is geen probleem in de kruipruimte als deze op de juiste manier wordt geventileed.
 

Durk88

  • #3
Het betreft een hoekwoning van 1978. De vloer is een kanaalplaat vloer.

Ik heb mn best gedaan om eerst zoveel mogelijk dit forum af te struinen maar kwam niet echt het antwoord tegen op mijn vraag.

Grt
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Een kruipruimte met 25 cm water erin is net zo ontoegankelijk als eentje met chips. Hoe hoog is de kruipruimte om een idee te krijgen wat mogelijk is?
 
  • Like
Waarderingen: Durk88

Durk88

  • #5
70 cm van de bodem tot de kanaalplaat. Onder de betonbalken minder uiteraard. Dompelpomp erin gevolgd door een dekzeil, kun je nog best onder de vloer zijn. Die chips zijn minder makkelijk weg te halen....
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ventilatie moet sowieso vanwege het vocht en chips isoleren de vloer niet als de kruipruimte geventileerd wordt met buitenlucht.

Purschuim kan als een spons gaan werken en de vocht problemen zelfs verergeren. (daar zijn mooie youtube video's over, capillaire werking wordt inderdaad ook genoemd)

Hoe je de onderkant van de vloer isoleert maakt niet zoveel uit, zolang het maar dampdicht is, dat kan met PIR platen, maar ook met verschillende soorten folie.

Die dompelpomp zou ik er altijd in laten. Bijvoorbeeld in een ingegraven speciekuip. (tegenhouden zodat ie niet gaat drijven)
Het is geen grondwater, dus de energie kosten zullen laag zijn. Voor de zekerheid kan je een stekker energie meter tussen zetten., want het is niet de bedoeling dat je een halve polder aan het bemalen bent.
 
  • Like
Waarderingen: Durk88
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu