Naisoleren binnenzijde dakbeschot

MCHL73

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Afgelopen maand is mijn dak vernieuwd en is van buiten geisoleerd met Pir platen (Op planken dakbeschot), nieuwe pannen etc. Nu wil ik graag aan de binnenzijdde na-isoleren.Niet zozeer vanwege de isolatie maar wel vanwege het geluid. De harde Pir platen houden het geluid niet goed tegen en onze slaapkamers liggen allemaal onder het dak. (Mansarde kap). Nu wil ik tussen de gordingen 4 cm steenwol platen plaatsen en afwerken met gipsplaat. Nu vraag ik me ad hoe het met eventueel vocht zit. Ik denk zelf dat ik als laatste damdichte folie moet gebruiken maar weet het niet zeker.

Alvast bedankt voor jullie adviezen.

Mvg,
Michiel
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vaak houden ze als vuistregel aan dat als de toegevoegde isolatie minder dan de helft is wat er al ligt (ik denk dat die steenwol maar rd 1 is en de pir veel meer) het veilig kan. Maar voor de zekerheid zou je het in een simulatie programma kunnen narekenen, vooral omdat je in slaapkamers veel vocht produceert.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er zitten ongetwijfeld ramen in het dak of misschien iets van ventilatie.
Dat het geluid van buiten naar binnen komt zou je misschien eerst even moeten onderzoeken. Voordat je een hoop werk op je hals haalt.
Pannen en het geluid van regen van buiten naar binnen doorgeven ik vraag het me af.
 

hdehaseleer

  • #4
Ik heb een gelijkaardige vraag.
Ik heb een schuin dak met dakpannen en een onderdak. Hieronder werd alles door de bouwfirma 20 jaar geleden al geïsoleerd. Onder dit dak hebben we o.a. de slaapkamers. Maar erboven ook een zolder waar de aardgasketel en watertank staat

Door de overvliegende vliegtuigen zou ik extra willen isoleren voor het geluid. Ik kan maximaal 12cm isolatie bijvoegen.
Vraag1: ik denk dat steenwol beter geschikt is dan glaswol voor de geluidsisolatie?

Door de zon worden de dakpannen heet. En aluminium weerkaatst de warmte.
Vraag 2: is het dan niet beter om de kant van de aluminiumfolie langs de kant van de dakpannen te plaatsen? (Dus naar buiten toe)

Maar in de winter is het misschien omgekeerd en zou de alufolie beter aan de binnenzijde liggen.
Vraag 3: is het dan nuttig om de beide zijden van de steenwol plaat te voorzien van een alufolie?

Vraag 4: zo'n alufolie houdt de lucht toch tegen en dus ook het geluid? Indien correct, dan zou het een voordeel zijn om aan beide kanten van de steenwol plaat een alu folie te plaatsen.

Of zijn er nadelen of andere adviezen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu