Naden vliesbehang zichtbaar?

Ster100

  • #1
Als vliesbehang netjes opgeplakt is, zie je dan weinig van de naden?
 

-stuffie-

  • #2
Vliesbehang heeft als voordeel dat het droog op de (natte) muur gaat. Het krimpt daardoor veel minder dan gewoon behang. Gewoon behang zet namelijk uit na het insmeren en inweken en gaat tijdens het drogen weer krimpen. Het is echter niet zo dat vliesbehang helemaal niet krimpt, want op de muur wordt het wel degelijk nat en gaat het uit zetten. Zie je na het behangen geen naden, dan kunnen de volgende dag toch naden zichtbaar worden. Je moet daarom goed stotend behangen. Liever iets te strak dan precies goed.

Daarnaast is de kleur van belang. Zwart behang op een witte achtergrond is lastiger dan licht behang op een witte achtergrond. Ik heb wel eens iemand een muur zien voorschilderen (alleen de naden) met de kleur van het behang.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Indien u een zuigende ondergrond moet voorbehandelen rol dan de muur met een verdunde versie van de kleur waarin u afwerkt voor.

Breng daarna het vlies- glasvezelbehang aan. U kunt dan meestal volstaan met 1 afwerklaag.

Belangrijk is dat u het behang direct in de lijm op de ondergrond moet aanbrengen. Rol daarom, indien u niet veel ervaring heeft met het verwerken van dit product, slechts 1 baanbreedte + ca 10 cm voor met een kortharige rolborstel er let erop dat de lijm goed verdeelt wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu