Na isoleren van kruipruimte

Julian86

  • #1
Hallo mede klussers,

Ik heb een vraag over het na isoleren van de kruipruimte. Vandaag hebben ze een laag ICYNENE foam aangebracht van 15 cm aan de onderzijde van de vloer. De kruipruimte was voor het aanbrengen ook al vochtig door condens vorming en hier en daar zag je wat druppels hangen op de betonnen broodjes vloer en licht modderig zand. Nu is mijn vraag of ik ook de kruipruimte bodem moet afdekken door speciale bodemfolie om zo het condensvorming tegen te gaan? Of is alleen vloerisolatie genoeg wat ik nu heb? Ventilatie is aanwezig door middel van ventilatiegaten met roosters in de muur en er staat nooit geen water op de bodem.

Bedankt voor het meedenken!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Is de ventilatie ook nog op orde na het isoleren?
Het zal niet de eerste keer zijn dat de openingen achter de isolatie verdwenen zijn.
Folie voegt m.i. weinig toe, alleen bij werkzaamheden lig je schoner.
 

Julian86

  • #3
Bedankt voor jouw reactie Rola, net even alles geïnspecteerd onder de vloer en alles zag er prima uit. Alle ventilatiegaten waren open en kon naar buiten kijken. Dus begrijp dat er geen bodem afdekking geïnstalleerd hoeft te worden. Dan laat ik het zo en kijk het op lange termijn even aan. Dank!
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Weet je toevallig of het schuim dat gespoten is gesloten of open cellen heeft? In dat laatste geval kan een bodemfolie nog wel iets toevoegen, omdat je dan minder vocht in je isolatie krijgt. Dat heeft namelijk een negatief effect op de isolatiewaarde.

Voor toepassingen als deze (betonvloer) hebben ze hoogstwaarschijnlijk/hopelijk gewoon gesloten cel gebruikt en maakt een bodemfolie daarvoor niet meer uit.
 

Julian86

  • #5
Bedankt voor jouw bericht Impie, op de factuur staat open cellen ICYNENE type uw foam lite dus een open structuur dan. Dus nu is bodem afdekking wel raadzaam begrijp ik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu