Vloerverwarming en isolatie - isoleren van de kruipruimte

Kimklus

  • #1
Hallo Klussers,

Hier mijn dilemma. Binnenkort ga ik aan de gang met vloerverwarming. De oude vloer gaat er helemaal uit en begin op het beton. De keuze is gemaakt om verwarmingsbuizen op staalmatten aan te brengen, noppenplaat had de voorkeur maar ivm de beschikbare hoogte niet haalbaar. Onze installateur adviseerd om de onderkant van de huiskamervloer (kruipruimte) dmz TonZon te isloleren en raad hierbij het gebruik van isolatiefolie tussen kamervloer en de staal matten af. Ikzelf heb voorkeur voor beide maar dat heeft volgens de installateur weinig tot geen meerwaarde. Zelf vind ik het prettig als er wel islolatiefolie gebruikt word, zo kan ik het isoleren van de kruipruimte uitstellen.

Mijn vraag luid dus: Of kruipruimte isloleren of isolatiefolie of beide.

Graag jullie meningen cq ervaringen en alle suggesties zijn welkom
 

Ojinxo

  • #2
Door folie onder de dekvloer te leggen neemt de reactietijd van de vloer af.
M.a.w. de vloer is sneller op temperatuur bij een gevraagde verhoging.
Qua warmteverlies gezien over de hele constructie, hele dag doet het weinig, dus in dat opzicht zou ik dan de tonzon doen.
Dus mijns inziens beide. :D
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Voorkeur is voor isolatiefolie (3 of 6 mm) onder de draadstaalnetten als scheiding tussen de ruwe betonvloer en de nadien aan te brengen dekvloer. Dit ook om krimpscheuren te voorkomen: betonvloer en dekvloer zetten ongelijk uit bij verwarming. Pas ook randisolatie toe.
Om nadien de vloer vanuit de kruiipruimte van isolatie te voorzien is ziinvol: daarvoor zijn diverse mogelijkheden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu