Myson Kickspace 600 aansluiten

Wiewatwaarohdaar

  • #1
Goedemiddag.

Momenteel bezig met renovatie keuken en ik ben van plan een Myson Kickspace 600 te installeren.

Situatie leidingwerk:

Ik wil de Kickspace aansluiten op het huidig leidingwerk die naar de keukenradiator ging.

Vanuit mijn eerste verdieping komt vanaf de hoofdleidingen ( 22 /24 mm?) Een aftakking naar 15 mm. Deze 15 mm leiding voedt via aftakkingen 2 radiatoren. 1 in de gang en 1 in de keuken. Die in de keuken gaat weg en in plaats daarvan komt er een Myson Kickspace.

Nu las ik dat het wenselijk is om de Myson een eigen circuit te geven ivm garanderen debiet.

Kan iemand mij vertellen hoe ze dat bedoelen.

Dat de Myson vanaf de hoofdleidingen een eigen circuit krijgt óf dat er op de de leidingen naar de Myson (na aftakking 15 mm aanvoer en afvoer) geen andere radiatoren op geplaatst worden.

Ik moet namelijk ook op dezelfde aanvoerleiding via de kruipruimte een nieuwe radiator aansluiten.

Groet!
 

Wiewatwaarohdaar

  • #2
Niemand?!
 

Onderhoudtje

  • #3
Ik heb de handleiding er ook even bij gepakt.
Een eigen circuit zal niet nodig zijn, als je installatie maar in balans is. Dit kun je doen door de cv installatie waterzijdig in te regelen, hierdoor zorg je ervoor dat de kickspace voldoend debiet krijgt om te werken. Sowieso ook zonder een kickspace is waterzijdig inregelen een leuke manier om gas te besparen en je comfortabel je huis te verwarmen.

Zoek maar eens op youtube naar waterzijdig inregelen, hier staan een paar informatieve video met tips en trucks.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Het debiet hangt af van een paar factoren en de dikte van de leidingen is weer afhankelijk van de debieten en alle toestellen die daar op aangesloten zijn.
Globaal zou ik gokken op geen eigen circuit nodig maar dat hangt er van af.
 

TisGemaakt

  • #5
Ik zit in principe met dezelfde vraag. Kickspace (KS) heeft naar het schijnt voor optimale werking een aanvoer van 60 graden nodig. Als je installatie dit niet levert, dan is er geen efficiente warmte overdracht. ik merk dat mijn installatie om het huis op temperatuur te houden, tussen de 40 en 50 graden blijft. Te weinig om de KS te voeden en keukentemperatuur op peil te houden. Ik ben geen deskundige, maar dan lijkt mij om de KS een eigen cicuit geven ook niet zinvol. Tevens denk ik dat een eigen cicuit maken voor de KS in de keuken, en CV op zolder, een dure klus is. Hoe denken experts hierover?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu