MV unit met vocht/CO2 sensor problemen?!

Teun1987

  • #1
Onlangs heb ik een MV unit geïnstalleerd ter vervanging van een 20 jaar oude MV unit. Het volgende exemplaar:
Itho Daalderop CVE-S CO2 Optima Inside 415m3/h met inbouwde CO2 sensor + RV vochtsensor (perilex stekker).

Nu zou deze unit moeten detecteren of er wordt gedoucht of gekookt. Echter, dat doet ie niet. In de badkamer kunnen we enkel met een standenschakelaar geforceerd de hoge stand afdwingen, maar dit zou volgens mij via de vochtsensor moeten gaan.

Daarnaast begint de MV unit 's avonds vaak na achten voor ons gevoel in een keer in de hoogste stand af te zuigen. Geen idee wat dit veroorzaakt. We krijgen de unit vervolgens alleen maar weer naar een lagere stand door in de badkamer eenmalig de standenschakelaar (aan/uit) te gebruiken...

Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen? Zijn dit instellingen die verkeerd staan of een defect product / sensor? Probleem met Perilex stekker?

Gr en alvast bedankt,
Teun
 

Kluskoppel

  • #2
Dit klinkt alsof de CO2-sensor prima zijn werk doet. Heb zelf een CO2-meter in de woonkamer staan, als we met 2 of meer in huis zijn dan zie je de waardes vrij snel oplopen. Steken we nog een paar kaarsen aan dan gaat het helemaal rap en zitten we al gauw op 1100 ppm (het wordt aangeraden om vanaf 800 ppm wat meer te gaan ventileren).

Het belang van ventileren om een goed binnenklimaat te behouden moet niet onderschat worden
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Teun1987

  • #3
Ok, maar als we vervolgens in bed liggen dan blijft de MV unit behoorlijk hard afzuigen. Zo hard dat we er minder goed door kunnen slapen. Daarnaast staat de CO2 sensor los van het feit dat de Vochtsensor niet lijkt te detecteren als iemand aan het douchen is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Kluskoppel

  • #4
Blijft hij hard afzuigen dan als je niet zelf ingrijpt? Je zou eens kunnen kijken als je ramen/deuren even open zet, in theorie zou hij dan schonere lucht moeten gaan meten na een aantal minuten en dan langzamer gaan draaien.
 

ABCDE

  • #5
Weet je hoeveel ppm CO2 je hebt als hij harder gaat draaien?

Vochtsensor... als je afzuigdebiet in de douche maar een klein aandeel van het totaal is wat afgezogen wordt kan dat ja.
 

Onderhoudtje

  • #6
Waar heb je de standenschakelaar normaal op staan?
Als het goed is moet je de meerstanden schakelaar op stand 2 zetten voor de auto functie.

mv itho daalderop.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu