Muurverf nog ruilen voor spacklatex?

ChristiaanT

  • #1
Hallo medeklussers,

Binnenkort betrekken we onze nieuwe (bestaande) woning en willen alle muren en plafonds daar verven (stralend wit). Overal zit spackwerk zowel op de muren als op de plafonds.

Nu lees ik diverse adviezen over spacklatex en muurverf. Het feit wil dat we een aantal weken terug (zonder hierbij nagedacht te hebben) al muurverf hebben gekocht (Flexa Powerdek Muren & Plafonds). Nou heb ik het forum al afgestruind (o.a. dit topic) en heb nu volgens mij de onderstaande opties. Ik weet alleen nu niet wat de beste optie is, aangezien ik natuurlijk niet de spack muren wil verpesten.
  1. Gebruiksaanwijzing (PDF) volgen en Alabastine Voorstrijk Zuiging & Hechting gebruiken voor het verven;
  2. Flexa muurverf nog inruilen en spacklatex kopen bij verfspeciaalzaak;
  3. Flexa muurverf verdunnen met floetrol. Dan met of zonder voorstrijk?
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen bij de keuze! Bedankt!
 

EricSa

  • #2
Als de onderlaag niet loszit kan je daar prima muurverf op zetten hoor. wel eerst grondig reinigen met hoeka cleaner, verdunnen in een rugspuit en even goed sproeien. wel zorgen dat de kamer leeg is en de vloer afgedekt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Ik zou toch maar voor het plafond spack-latex gebruiken. Dit houdt de structuur open en heeft een langere verwerkingstijd om banenbontheid en aanzetten van de vachtroller te voorkomen. Gewone muurverf heeft die eigenschappen niet. En u moet er wel jaren tegenaan kijken.

Voor de wanden kunt u gewone muurverf wel gebruiken, maar om daar ook het risico van aanzetten en bontheid sterk te reduceren zou ik een supermatte muurverf nemen.

Voorstrijken kan natuurlijk nooit kwaad en is zelfs aan te bevelen voor sterk inzuigende ( plafonds ) ondergronden. Is het plafond al een x overgesausd dan kunt u deze stap achterwege laten.

Wilt u toch de gewonen muurverf gebruiken, voeg daar dan Floetrol aan toe ( 1/2 liter op 10 liter muurverf ). Hiermee verlengt u de open tijd aanzienlijk.
 

ChristiaanT

  • #4
Bedankt voor jullie reacties, aangezien we al muurverf hadden gekocht hebben we gekozen om Floetrol aan de muurverf toe te voegen. Ben benieuwd hoe alles verloopt, morgen start de grote klus.

@Kees: ik zie dat je echt verschil maakt tussen muren en plafonds. Ik was van plan om zowel voor de muren als plafonds Floetrol te gebruiken, dat is toch prima? Of is dat overbodig? Bovendien strijken we alles voor met Alabastine Zuiging & Hechting, behalve beneden want daar is alles al eens geverfd.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Het kan voor allebei. 1/2 liter op 10 liter muurverf. Warmte stijgt, daardoor verloopt de droging aan eenplfond sneller dan aan een wand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu