Muurtje van gasbetonblokken - gaat dit wel goed?

IJsselstein

  • #1
Heren en dames,

Ik heb m'n badkamer op papier helemaal klaar. Maar ik ben een beetje bang dat ik een foutje ga maken.

Het gaat om een wandje van 10 cm gasbeton, aan beide zijden betegeld. Hoogte 1,90 cm maar dus niet tot het plafond. Het wandje zit dus 'vast' aan de vloer en aan de originele wand. Op het uiterste einde van twee wandjes komen de scharnieren voor glasdeuren.

Nu krijg ik van diverse mensen te horen dat dit niet stevig is. Ik heb een link naar een tekening bijgevoegd. Is dit echt een probleem, zoals in de tekening aangegeven? Vooral ook omdat de verankering aan de wand met veerankers zou moeten terwijl het muurtje los op de vloer staat. Hoe meer reacties ik hierop krijg van mensen om me heen, hoe meer ik het idee krijg dat het wandje straks gewoon los staat en na een tijdje omligt...

Als we de wandjes doortrekken tot het plafond ontstaat natuurlijk een stevig geheel, maar dan lijkt de ruimte al snel heel veel kleiner. Wie heeft hiermee ervaring en wie geeft advies?

Maten badkamer 253 bij 225 (tekening is dus niet op schaal)Nog een vraag: we wilden eerst glazen deuren, maar nu komt de vraag op of het ook louvre deurtjes mogen zijn. Gaat dat goed in een badkamer?

Gerard
 

Ronald42

  • #2
Ik heb er geen ervaring mee maar het lijkt mij zo niet zo verstandig.
Is een schuifdeur in 1 frame geen optie? Heb ik ook welliswaar aan wandje tot plafond maar zo komt er nauwelijks kracht op.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
U kunt een verbindingsbrug maken van RVS tussen de twee muren, dan is er voldoende stevigheid.

Succes.
 

Ronald42

  • #4
Jan schreef:
U kunt een verbindingsbrug maken van RVS tussen de twee muren, dan is er voldoende stevigheid.

Succes.
MOOOI maar vast duur :cool:
 

IJsselstein

  • #5
Bedankt voor jullie antwoord. Ik zal de muurtjes dus moeten doortrekken tot het plafond, of met RVS gaan werken. De laatste optie lijkt me niet mooi te worden.

V.w.b. mijn tweede vraag wil misschien nog iemand reageren: kan ik louvre deurtjes in de douche gebruiken als afscheiding tussen douche ruimte en 'droge' ruimte??

Gerard
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat zijn toch van die houten deurtjes, waarbij de schuine kanten gelijmd zitten tussen latten? Lijkt me er absoluut niet geschikt voor, is voor kasten bedoeld, niet voor een douche.
Volgens mij gaat dat kromtrekken, loslaten enzovoort.

Nog eben over je muurtjes:

Je kunt ook overwegen naast de muurtjes een "kozijn" te maken, dwz een hardhouten (vierkante) paal, die je bijv wit beitst. De paal laat je wél doorlopen tot aan het plafond, de muurtjes niet.

In de paal schroef je een aantal ankers, die je mee metselt.
De deuren komen dan aan de palen te hangen, waardoor de muurtjes minder te verduren hebben. Is ook makkelijker bevestigen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu