Muurtje bouwen op zwevende vloer

Wilhetwelkanhetniet

  • #1
Ik ga in een grote kamer een scheidingswand bouwen van hout en gipsplaat. Nu ligt er in de hele kamer een zwevende vloer (Merk verwijderd,mod) . Mijn vraag is of ik het beste de muur op deze vloer kan plaatsen (en zo ja moet doorschroeven in de houten vloer er onder) of dat ik beter de vloer kan weghalen daar waar de muur komt en de muur dus direct op de houten vloer kan plaatsen. Het gaat om een zolderkamer direct boven mijn eigen slaapkamer, dus geluidsisolatie speelt een grote rol.

Alvast bedankt voor het antwoorden.

Groet,
Robert
 

Jelcos

  • #2
Muur altijd bouwen op een draagkrachtige ondergrond zoals hout of beton, door isolatie krijg je geluidreductie. In dit geval is het verstandig te zwevende vloer ter plaatste te verwijderen, en een metalstud wand te maken op de houten vloer. De metal-stud ligger uitrusten met een foamband aan onderzijde.
 

Roman

  • #3
.. en dan eventueel de vloer weer terug leggen TUSSEN de nieuwe muren ;)
 

Wilhetwelkanhetniet

  • #4
Ik heb de houten balken voor de muur al gekocht. Metalstud gaat dus niet meer lukken. Maar misschien kan ik de foamband ook onder de houten muur plaatsen?
 

Roman

  • #5
Mwoh, die foamband zal niet veel uitmaken. Je zult eigenlijk wel exact moeten weten hoe zwaar je muur wordt en daar de foam op aan passen (bereken de druk op het foam)
.. te veel werk en zal je niet veel opleveren. Is enkele voor contactgeluid, en als jij je zwevende vloer tussen je nieuwe muren plaatst zonder dat deze de muren raakt ben je al goed op weg.
 

Jelcos

  • #6
Bereken de druk op het foam? Aan welke foam zat jij te denken dan? Foam is indrukbaar tot een bepaalde dikte. Er bestaat ook cocoband, maar dat is eigenlijk hetzelfde verhaal.
 

Roman

  • #7
Precies, schuim/rubber... elk verend materiaal. Een veer werkt optimaal wanneer deze zo'n 10% is ingedrukt. Immers als deze helemaal wordt ingedrukt (te veel druk) is het gewoon een klompje massa.
Zelfde geldt ook als er te weinig druk is, de veer staat dan niet onder spanning en is dan feitelijk ook een klompje massa. (en is dan een flankerend pad geworden, isoleert dus niet meer)

Veerkracht van materialen staat meestal wel in de specs (N/cm2 bijvoorbeeld). Bereken de massa van je muur en je weet met wat voor druk deze op het schuim drukken.

Maar goed, bespaar je de moeite. Je zult, als je hier gebruik van wilt maken, zul je ook de schroeven moeten voorzien van rubber tulen en ringen. Etc. En dan hebben we het alleen over contact geluid onderdrukking (flankering via de vloer). Maar gezien het feit dat je niet op je muren loopt, zul je niet veel geluid flankeren zoals je dat op een vloer wel zult doen. Tenzij je de hele tijd tegen de muren loopt te bonken, of wanneer er een speaker aan hangt die nogal hard staat. (maar die kun je ook ontkoppelen)

Ik zou zeggen, haal de vloer er uit. Bouw een voorzetwand (gips, frame, wol, lucht) en kit deze goed dicht voor lucht geluid. Plaats dan de eventueel zwevende vloer terug zonder de nieuwe wanden te raken (wat is zwevend in dit geval? ook schuim? ) Voor "zwevende" vloer geldt uiteraard het zelfde als met de muren, deze moet wel "veren".
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu