Muur voor inbouwtoilet van gipsbetonblokken

IngeM

  • #1
Goejenavond,
Als voorwand van het inbouwtoilet heb ik 7 cm gipsbetonblokken gebruikt. Het muurtje staat al wel gestapeld, maar nog niet gelijmd.

Nu begin ik me af te vragen of dit niet te dik is, heeft iemand hier ervaring mee? Het 'afbreekombouwding' voor de spoelknoppen zit nu een halve cm diep; ik heb de pot-ophang-schroeven op de goede lengte uitgedraaid.

(ik heb gipsbetonblokken gebruikt omdat dat steviger is dan multiplex (lijkt mij; minder kans op gebarsten tegels) en de ruimte groot genoeg is).

Alvast dank voor jullie antwoorden,
Inge
 

Fiesiekus

  • #2
Kijk even in de installatiemanual hoe diep die spoelknoppen kunnen komen. Vaak staat er daarin een max. wanddikte vermeld.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
7 cm zal net kunnen denk ik.
Wij zetten er normaal een Ytong blok voor van 5 cm dik, en dan kun je de normale aansluitingen die er bij zitten gebruiken.

Maar er zijn ook eventuele verleng setjes te verkrijgen, voor afvoer, stortpijp en bedienings paneel.
 

IngeM

  • #4
Oké, dank voor je reactie; ik denk dat ik dan toch maar nieuwe 5cm blokken ga zagen. Beetje dubbel werk, maar minder dan er na het tegelen achter komen dat het toch net niet wil. (iemand had 7cm aangeraden en dat heb ik blind opgevolgd, toch eerst zelf nadenken dus :? )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu