Douchegedeelte voorzetmuur én bestaand tegelwerk (waterdicht)

NNeorej

  • #1
Hallo,

In mijn bestaande douche willen we over de bestaande tegels heen tegelen (zowel vloer als muur). Omdat we een inbouwdouche hebben geplaatst, wil ik dit voorzetmuur (gipsplaten) en de hoeken goed behandelen. Hiervoor heb ik kimband en kimpasta. Die gebruik ik over de gehele voorzetmuur en hoeken. Over de bestaande tegels (andere twee muren én vloer) moet ik een primer gebruiken om er opnieuw overheen te tegelen.

Het geheel is in de douche. Mijn vraag is nu als volgt: De kimband en pasta gebruik ik op één (voorzet)muur van gips. De andere twee muren (links en rechts en de vloer) dien ik die alleen met een primer voor te behandelen of ook de kimpasta er op smeren?

Dus alleen kimpasta, alleen de primer? Of eerst de primer en dan de kimpasta?

Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is en dat iemand helpt. Ik kom er namelijk niet uit...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Op de betegelde wanden alleen voorstrijk voor niet zuigende ondergronden.
In de inwendige hoeken kimband met kimpasta.
Op de gipsplaat kun je een laagje kimpasta zetten, die je eventueel iets met water verdund zodat die beter smeerbaar is.
De gipsplaat hoeft dan niet eerst voorgestreken te worden.
 

NNeorej

  • #3
Peter bedankt voor je heldere antwoord. Ga ik zo doen. Ongetwijfeld gebruik ik teveel kimpasta maar ik heb de vorige keer (dit is mijn tweede badkamerklus) heb ik de hele muur ingesmeerd met kimpasta en de "over kimband) er overheen verwerkt (anders gooi je het toch weg). Ik zal de zijmuren (tegels) nu niet doen en alleen voorstrijken voor niet zuigende ondergrond.

Thanks!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Ach een laagje extra kimpasta kan geen kwaad.
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu