Muur vlak maken: stucen of gipsplaten?

System7

  • #1
Hallo,

In mijn hal heb ik een "lambrisering" van tegels afgebikt. De tegels waren destijds in de specie gezet. Nu wil ik de wand gewoon glad maken. Op de plek waar de tegels zaten is de muur ongeveer 3 mm dikker dan erboven.

De wand in kwestie loopt door naar de eerste verdieping (de trap is er tegenaan gemonteerd).

Nu is mijn vraag: kan ik dit dikteverschil met bijv. fix&finish wegwerken en zo ja, moet ik daarvoor de hele wand tot op de 1e verdieping gaan stucen?

Een collega opperde het plaatsen van gipswanden, koud/strak tegen de muur met 4 mm hardboard als ondersteuning op de plek waar de muur dunner wordt. Is dat makkelijker om mooi strak te krijgen? Ik heb niet veel ervaring met stucen en geen idee of fix&finish (of een dergelijk produkt) een beetje te doen is.

Iemand tips of suggesties?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Als het verschil maar maximaal 4 mm is gewoon met een roodband of goudband MP75 uitrepareren.
De wand over 1 meter repareren.
Even voorstrijken met kwartshoudende voorstrijk en je krijgt een prima resultaat.
F&F als laatste laagje en hij is zo glad als een aal.
 

System7

  • #3
Okee, dank! Ik heb al een deel van de muur hersteld (de gaten in de specie) met een eigen merk produkt van een bekende Duitse bouwmarkt en daar ga ik dan maar even mee door om de grootste gaten te vullen. Dan met F&F aan de slag. Benieuwd of dat een beetje te doen is voor een amateur, maar een professional laten komen kan altijd nog...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu