Muur verven met barstjes

152jurgen

  • #1
Hallo,

Ik ben een oud huis aan het renoveren. In enkele kamers hebben we het oude behang van de muren gehaald en de muren eronder zijn eigenlijk ik een goede staat. (de muren zijn gestuukt).

Toch vertonen de muren (heel) veel kleine fijne barstjes (kwartje tot halve (?) millimeter breed schat ik). Graag had ik de muren eigenlijk geverfd, i.p.v. weer te behangen of met glasvezelbehand te behangen.

De barstjes zijn te klein, te ondiep en te talrijk om op te vullen. Kan ik deze muren met iets behandelen of met een bepaalde verf verven zodat ik toch een mooi glad resultaat verkrijg?

Alvast bedankt,

Jurgen
 

Fiesiekus

  • #2
Latexen met een goede kwaliteit latex.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Overweg een goede kwaliteit kwarts muurverf. Deze vult de haatscheurtjes en u werkt er door de lichte struktuur tevens de kleine onregelmatigheden mee weg.
 

Fiesiekus

  • #4
Kwartsmuurverf is decoratief en heeft ook die (enigszins) opvullende eigenschap.
Enig nadeel vind ik de ruwe structuur; dat "voel" je goed met je huid.
 

152jurgen

  • #5
Die kwarts muurverf ken ik niet, eens even mijn licht over gaan opsteken. Kan ik hier later makkelijk weer over verven als ik een ander kleurtje wil en is dit afwasbaar?

Hoe zit het met de relatieve prijs? Is deze verf duurder dan latex of heb je ook hier alle mogelijke prijzen (lees: kwaliteiten) in?

In ieder geval al bedankt.

Jurgen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Vanzelfsprekend is kwartsverf duurder dan gewone latex, en daarbij komt, dat het verbruik per m² hoger ligt dan met latex.
Maar het geeft wel een schitterend effect (recent nog gebruikt).

Je kunt er later weer overheen verven.

Het is minder makkelijk afwasbaar dan gewone latex (van ongeveer dezelfde kwaliteitsklasse) omdat het oppervlak ruw is. Dat betekent dat er wat makkelijker stof en spinnewebben in blijven hangen.

Voor de rest is het een keuze, en kun je bij een speciaalzaak op verfgebied je laten voorlichten wat er zoal is op dit gebied, in de diverse prijscategoriën.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu