Muur tegelen, stopcontact en toen...

Fransman

  • #1
Hallo,

Mijn inbouw stopcontact in de keuken zit precies op in het midden van twee rijen tegels, nou ben ik benieuwd hoe ik de stukken uit de tegel krijg om mijn stopcontact weer te kunnen monteren..

De tegels zullen dus beide een U vorm moeten krijgen, ik heb wel een soort bankschroef waar je de tegel in kan zetten en dan vervolgens met een hamertje er een rondje uit kan tikken maar hier heb ik een aantal tegels mee gebroken dus dit werkt niet echt....is ook meer voor gaatjes......

Alvast bedankt voor de reacties...
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan dit doen met een dremel, of met de hand met een wolfraamzaagje.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat met de hand: er zijn zaagjes te koop, inderdaad van wolfram, die je in een figuurzaagbeugel of een klein ijzerzaagbeugeltje kunt klemmen. Ze zagen alle kanten op, je kunt dus zowel naar voren naar achteren als opzij ermee zagen.

Leg de tegel op een workmate oid met een kleine opening, liefst op een dunne laag schuimfolie (verpakkingsmateriaal), en zaag het stuk er voorzichtig uit. Pas op voor je ogen, er spatten kleine stukjes alle kanten op.

Je kunt het beste geen U-vorm maar halve cirkels zagen, zo goed mogeleijk de inbouwdozen volgend. Want het fram van de inbouwstopcontacten e.d. dient op de tegel te liggen, niet eronder.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zijn ook wolframzaagjes voor de decoupeerzaagmachine te koop.
Zaag met de onderkant van de tegel naar boven bij een decoupeerzaagmachine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu