Muur herstellen voor tegelen?

Dennis Scheffers

 • #1
Hi allen,
ik wil mijn halletje opnieuw tegelen met 13,2 x 13,2cm tegels en heb eergister een oude mozaïek tegelpatroon van de muur gehaald. Op sommige plekken was sprake van optrekkend vocht en klonk het stucwerk ‘hol’ zodra je erop tikte. Dit heb ik allemaal weggehaald met een plamuurmes. Op sommige plekken werd de kale bakstenen muur zichtbaar. Die plekken heb ik opgevuld met alabastine grote gatenvuller. De muur is nu nog vrij ongelijk op grote delen.

Mijn vraag is hoe ik nu het beste verder kan. Dien ik de hele muur te stucen? Of kan ik de gaten dichten met tegellijm? Zijn er andere mogelijkheden waar ik niet aan denk?

Ik ben een beginnende klusser en heb graag wat hulp nodig. Hopelijk kunnen jullie mij verder op weg helpen.

groeten,

Dennis
Dubbele afbeelding verwijderd - mod

71371CF6-AC74-448A-A999-9714B7F3EA3C.jpeg 07DF8BB7-4B7E-44EE-832F-61246DC3987B.jpeg 48D4D52F-93A5-4F16-946A-37F17C7F855D.jpeg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Martijn1989

  • #2
  Voor wat betreft het gladkrijgen voor tegelen: die gaten kun je zo te zien gewoon dichtgipsen en afstrijken met een breed spackmes zodat de hele delen van de muur leidend zijn voor de hoogte van het gips, als je begrijpt wat ik bedoel. Dat is glad zat om vervolgens netjes te kunnen tegelen.
  Maar ik zeg er meteen bij: je eerste prioriteit is het optrekkende vocht onder de duim krijgen, anders kan je binnenkort hetzelfde kunstje weer herhalen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Het lijkt mij geen optrekkend vocht maar condensatie, optrekkend vocht komt nooit zo hoog.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu