Muur stucen een paar vragen

Vincent77!

  • #1
Hallo ik moet binnenkort een muurtje stucen waar de onderste helft ong. een cm. dieper ligt dan de bovenste helft. Ik moet dus die cm. + 5mm voor de bovenkant aanbrengen. Waar kan ik dat het beste mee doen? Rokband of goldband. En het onderste gedeelte zijn kalkzandstenen waar hier en daar de voegen uit zijn, kan ik daar gewoon overheen stucen of moet ik die eerst dichtmaken o.i.d.?

Zie ook mijn eerdere vraag:

8CF5CB0D-8869-4728-932C-6E2C936725AC.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Rood, want goud is alleen toepasbaar voor laagdiktes van 10 en meer.
 

Vincent77!

  • #3
Ok, bedankt voor uw reactie duidelijk. En die voegen van die stenen die kan ik daarmee gelijk dichtsmeren? Kan dat geen kwaad dan voor de rest? Alvast bedankt.
 

Vincent77!

  • #4
En raad u aan om alles in 1 keer te doen, of beter eerst de achterwand en de voorkant van die schouw (of hoe dat ook heet) dus eigenlijk alles wat je ziet omdat dat het meeste werk is en lastig ivm kleine hoekjes bij de balken, en als dat eenmaal goed zit de zijkanten doen?
 

Nth

  • #5
Vincent77! schreef:
die voegen van die stenen die kan ik daarmee gelijk dichtsmeren?
Ja dat kan prima. enige is dan wel dat je op sommige plekken een dikkere laag krijgt en dus langer drogingstijd moet nemen.

Vincent77! schreef:
Waar kan ik dat het beste mee doen?
Ik zou MP75 overwegen. Heeft net ietsje langere verwerkingstijd en is bedoeld voor 10mm-20mm. En is goedkoper dan rood of goud. `er staat machine spuit op maar kan ook gewoon handmatig.

Ik zie dat goud nu wel in de aanbieding is bij karwei 8,95 en MP75 is 11,45 bij hurnbuch.
Al is wel het advies om niet bij consumenten bouwmarkten te halen (uitzondering hurnbuch). dit heeft te maken met de condities waarin het opgeslagen is en de doorloop tijd. kijk dus goed naar de productiedatum.langer dan halfjaar zou ik gaan twijfelen. En ook is er een verschil in kwaliteit. Als de zak een label heeft "local quality" lijkt het beter te zijn dan dezelfde zak zonder.

Kalkzandsteen en metselwerk moet met stuc-primer voor sterkzuigende ondergronden.
Moet een dagje te voren aangebracht worden.

Schermafbeelding 2023-02-26 om 10.23.28.png
 

Nth

  • #6
dat grijze onderin, is dat cement of beton?
beton heeft namelijk een andere primer nodig
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu