Muur netjes afwerken

markku

  • #1
Beste klussers,

Ik heb inmiddels het inbouwreservoir geïnstalleerd en de muurtegels bevestigd maar nu wil ik graag het bovenste deel mooi egaal wit maken. Ik zat te denken aan een laagje van enkele millimeters (3-6 mm).

Nou vraag ik mij af wat ik hiervoor het beste kan gebruiken? Ik hoor en lees verschillende dingen:
  • Eerst muurvuller, dan een primer en dan Muurglad (moet dit nog geverft worden? Ik neem aan van niet aangezien deze al in een bepaalde kleur komt: gebroken wit)
  • Eerst muurvuller, dan primer en dan Fix en finish
  • Eerst een primer (Voorstrijk of grondeermiddel?) en dan gipspleister en dan verfen? Of is dit overbodig aangezien de muur op enkele gaten na vrij vlak is.
Mijn volgende vraag is. Hoe ga ik om met het isolatiemateriaal in de hoek? Ik neem aan dat ik hier niet zomaar muurglad of fix & finish overheen kan smeren? Moet hier een stucprofiel in? Als ik zou stucen/pleisteren wilde ik sowieso ook afreiprofielen gebruiken. Ik heb wat foto's in de bijlage gestopt.

Alvast bedankt en fijn weekend!

IMG_1957.jpeg IMG_1956.jpeg IMG_1955.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Stucwerk altijd schilderen. Zeker in een toilet waar je ook nog wel eens wilt schoonmaken.

De voorbehandeling kan per product verschillen. Bij F&F is het niet nodig om eerst de gaten op te vullen, zelfs een primer is niet altijd nodig. Bij de stucpasta misschien wel. Die stucpasta is wel het makkelijkst te gebruiken als je geen ervaring hebt met stucen.

Naast de hoek (over het schuim) zou ik gaas gebruiken. Niet in de hoek, want die snij je na het stucen in. Later kit je dit af.
 

Nth

  • #3
bij de meeste stucpasta hoef je ook geen voorstrijk te gebruiken.

ik zie best een dikke purschuim strook. Met stucpasta ga je maar een dun laagje erop doen en misschien kan je dat later met je vinger makkelijk in drukken. Eventueel met een mesje die pur 5mm diep wegsnijden en muurvuller erin smeren. Maar dat is niet noodzakelijk.

Na drogen van stucpasta is het mooiste effect het op te schuren met p150 of fijner. Gewoon met hand schuurmachine en schuurschijf. Gebruik goede stofbescherming en stofzuiger dan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu