Muur latex gespoten

Matt2

  • #1
Ik zit met een muur die met latex op kleur is gespoten. Er zitten een aantal oneffenheden in, doordat de verf lastig te spuiten was. Hierdoor zijn er een aantal druppels gekomen die zijn aangerold met een roller.

Helaas niet mooi opgedroogd en zie je wat oneffenheden waar er gerold is.

Nu wil ik het grootste gedeelte van de muur met een muurverfroller voor gladde muren over gaan rollen.

Iemand tips? En zal dit wel mooi gaan worden?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat de muur op de plekken waar er gerold is oneffenheden heeft is logisch: spuiten geeft een geheel gladde afwerking en rollen een afwerking met structuur en die 2 moet je niet door elkaar gebruiken.

Je kan gewoon een tweede laag muurverf aanbrengen met een roller. Eventueel de plek op de muur waar gerold is even licht opschuren, zodat dit (wat) gladder is.

Je zal de gehele muur moeten rollen, niet weer maar een gedeelte. Dan maak je dezelfde fout als in het begin. Je moet zelf bepalen of je het mooi vindt dat 1 muur in een ruimte een andere structuur heeft. Ik zou de gehele ruimte mooi rollen.

Rol de roller niet te droog (dus niet te lang blijven doorrollen). Je moet genoeg verf opbrengen anders krijg je strepen.
 

RobdR

  • #3
Ik heb mijn muren ook gespoten. Daarna ging de open haard eruit en heb ik het stuk opnieuw gestuct en geschilderd. Ik heb toen die fijne rollers gebruikt die een glad resultaat geven. ik moet zeggen dat je het verschil niet of nauwelijks ziet. Veel hangt af van de latex die je gebruikt. Die van de consumenten bouwmarkten zijn vaak lastiger mooi te krijgen. Ik haal de latex bij de profi bouwmarkt het merk heeft drie letters, beging met een S en eindigt ook met een S. Goed spul, droogt mooi op!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik denk dat de afwerking / voorbereiding van de ondergrond een veel groter verschil maakt. Als je namelijk de stuc glad schuurt en spuit krijg je een gladde en strakke afwerking. Dit kun je nooit evenaren met een roller, hoe goed de latex ook is.

Heb je een vrij ruwe ondergrond en die ga je spuiten dan is het een ander verhaal. Dan krijg je al geen strak resultaat mt spuiten en kun je later een ander (nieuw) stuk muur met een roller doen, zonder dat het verschil heel groot is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu