Muur grenzend aan badkamer waterschade

Knuffeldraakje

  • #1
Hallo,

ik heb een vraagje betreft de waterschade van onze buurvrouw:

sinds september vorig jaar is onze badkamer verbouwd maar hebben niets tegen de bewuste muur gesloopt of geboord/gehakt. 1 muur is gesloopt die niet aan de beschadigde muur zit.
het feit is, onze badkamer grenst aan haar woonkamer, waar zij behoorlijke waterschade heeft gekregen wat nu totaan de vloer doorloopt (verzekering is nu ingeschakeld maar dat kan nog even duren)
wat nu is, aan onze kant is geen enkele schade te zien, we hebben onze nieuwe tegels over de ouden gedaan bij de muur, de oude vloertegels zijn ook niet verwijderd, daar is een betonvloer overheen gemaakt omdat de vloer niet overeen kwam met de ruimte ernaast die bij ons erbij betrokken is. daaroverheen de vloertegels.

ons lijkt het sterk dat het water in onze badkamer door deze hele laag van tegels en beton is gekropen. of door de dubbele laag wandtegels.

Volgens de eigenaar van de woning van de buurvrouw zitten er geen leidingen in de muur.


Zelf hebben we naast de badkamer een washok waar wel wat schade aan de muur is te zien maar dat was al voor de badkamerverbouwing. sinds we van de schade van haar muur wisten zit er al karton tussen de af en aanvoerleidingen bij de wasmachine en deze is nog altijd droog.

onder de woning door kan het zijn (gemeente heeft geen enkele papieren meer waar leidingen hier liggen) dat er een rioleringsbuis ligt (gres). maar of dat zeker is, is maar de vraag want de leidingen van de badkamer af lopen naar de achterkant van de woning en van daaruit door de tuin naar de zijkant van de buren hun woning en dus niet onder de woning door naar voren zoals zij zeggen.


ik zal hier een schets maken van de situatie en deze hier zometeen bij plaatsen.



mijn vraag dus: is er iemand die ons kan vertellen waar de schade vandaan kan zijn gekomen. ik weet dat alles nooit met zekerheid gezegt kan worden op een afstand maar een inspraak van mensen met kennis is altijd goed
 

Knuffeldraakje

  • #2
Bij deze de sches van de woningen en waar de muur zit.

de blauwe streep is dus de bewuste muur, aan onze kant links van de badkamer (de trap) is het washok met de wasmachine.

 

Mark en 3 meiden

  • #3
Al aan het dak gedacht?
of zitten er nog droge verdiepingen boven?
hoe dik en van welk materiaal is de tussen muur tussen de badkamer en de buren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zit de bad/douchemengkraan toevallig aan de muur met de buren ?
 

Knuffeldraakje

  • #5
Ja dat wel, maar de waterleidingen lopen buiten de muur, en zijn ook niet lek...
 

Tiho

  • #6
Waren de leidingen in de oude ruimte wel ok niet dat er bv knelkoppelingen zo in je vloer meegestort zijn?
 

Knuffeldraakje

  • #7
Ja die waren ook oké want de douche heeft daar altijd gezeten en er is ook daarin nooit problemen geweest.

de theorie van de huisbaas van de buren is dat er water onder het bad is blijven liggen en door de tegellagen + beton is gekropen. als het lang genoeg blijft liggen is dat mogelijk. maar zoiets gaat toch over maanden en niet zosnel als dit denk ik? de badkamervloer is gelegd begin december, en de schade begon tegen maart april pas! nou en zolang heeft er echt gen water gelegen continue. en van het bad wat daara wordt droog gemaakt lijkt me ook al sterk als de douche voorheen daar ook geen probleem in geweest is....
 

Tiho

  • #8
Slechte hechting beton?

en voegafdichting?
 

Knuffeldraakje

  • #9
Of het beton goed gehecht is, hoe zou ik dat nu nog kunnen zien (tegels eruit denk ik...?) we hadden het allemaal gedaan zoals beschrijving aangaf, en een week gewacht met tegelen. de voegen zijn zowel op de wand als vloer in orde
 

Mark en 3 meiden

  • #10
Kan het geen optrekkend vocht zijn door de gresbuis uit je nieuwe topic
dat het bij de buren onder het huis blank staat
waar zij behoorlijke waterschade heeft gekregen wat nu totaan de vloer doorloopt
op welke hoogte is het begonnen?
 

Knuffeldraakje

  • #11
Hmm dat zou het misschien wel kunnen zijn! maar de afstand vanaf waar we denken (de gemeente heeft geen papieren meer...) dat de riolering ligt totaan de muur is zon meter of 8. zou het zover kunnen doortrekken?
de schade is begonnen aan de muur, maar wellicht dat het wel al langer onder onze vloer (onder de oude tegellaag) heeft gelegen en nu haar kant op gaat?
 

Mark en 3 meiden

  • #12
Maar de kruipruimtes kunnen vrij snel volstaan
ik ga er door de leeftijd van de woning van uit dat het een gemetselde tussenmuur is
maar hoe dik?
ik zou zelf het probleem van de gresbuis eerst oplossen
grote kans dat dan het vochtprobleem bij de buren ook minder word
 

Knuffeldraakje

  • #13
De kruipruimte kunnen we bij ons helaas niet meer bekijken, die is bij de watermeter dichtgemetseld maar of die ook echt helemaal dicht is weten we niet... misschien toch maar eens open halen.
de muur zal idd niet zo heel erg dik zijn. naar wat ik kwa afmetingen heb gezien denk ik dubbel steens. maar weer; geheel zeker weet ik het niet.

oke de riolering dus in ieder geval zo snel mogelijk aanpakken, dan zien we of dat de vocht wegtrekken zal, of in ieder geval niet erger wordt.

Thnx !!!
 

Mark en 3 meiden

  • #14
Alles beter als je badkamer slopen :?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #15
Als er een betonvloertje is gestort over de oude vloertegels, dan is het heel goed mogelijk dat de vloer iets is gaan zakken door het gewicht. Dan kan deze losscheuren van de wand. Als er dan toevallig ook geen kimband zit in de hoek tussen wand en vloer, dan kan dat ook een mogelijkheid zijn voor de lekkage.
 

Knuffeldraakje

  • #16
Kimband? sorry wat houd dat in?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #17
Kimband wordt samen met een pasta gebruikt om de hoeken van de douche waterdicht te maken. Dus de overgangen tussen verschillende muren en ook de overgang tussen vloer en muur. Deze band wordt geplaatst onder de tegels.

Deze naden gaan namelijk altijd werken ten opzichte van elkaar. Met als gevolg dat de overgangen tussen de vloer en wand niet meer waterdicht zijn. Een normale voeg of kitvoeg is vaak niet voldoende.

Het verzwaren van de vloer zou er heel goed voor kunnen zorgen dat er een scheur is ontstaan tussen vloer en wand, met lekkage naar de buren als gevolg.
 

Knuffeldraakje

  • #18
Oej.. dat zou het dan inderdaad wel kunnen zijn! is dat nu nog te verhelpen? in ieder geval dat het niet erger word?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #19
Je zou dan eerst moeten kijken of de vloer is gestabiliseerd ten opzichte van de vloer. Als de vloer niet meer verder zakt, dan zou je kunnen proberen in de hoeken zowel op de vloer als op de wand een rijteje tegels eruit te slijpen. Vervolgens kimband aanbrengen in de hoek en opnieuw tegelen.

Of het echt mooi wordt durf ik niet te garanderen. Anders zult u het tegelwerk in zijn geheel over moeten doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu