Muren slaapkamer opknappen

Gems

  • #1
Jaren 30-huis met rampenmuren en schrootjesplafond....aan het huis is al veel geklust, ooit. op het plafond komen agnes-platen. de muren, waar ik het behang vanaf heb gehaald, zien er niet uit: bobbelig, oneffen, soms is er een stukje electr.buis zichtbaar. wat doe ik aan de muren? glasvezelbehang? lost dat wat op? ik heb op dit forum gelezen dat dat lelijk is. daarna texen? stucen vind ik te veel gedoe en dat kan ik niet zelf. iemand een oplossing of een idee?
gems
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer de stuclaag los zit of als er korrels los laten met wrijven over de muur is het beter de oude stuclaag te verwijderen en nieuwe aan te (laten) brengen, doet u dat niet dan krijgt u daar later spijt van.
Glasvezelbehang lost niets op, wanneer de stuclaag goed is dan een laag f&f o.i.d. aanbrengen om het glad te krijgen.
 

Gems

  • #3
Dag jan,
leuk zo'n snelle reactie; de stuc zit niet echt los en ik moet natuurlijk de gaten en scheurtjes bijwerken, maar wat is f&f? ik dacht dat glasvezelbehang gebruikt kon worden voor oneffen, viezige muren; is dat niet zo? is er een soort stuc in de handel die je met een kwast kunt aanbrengen? ik zie zo veel soorten spul in de gamma's en karweien, dat ik soms niet meer weet wat goed is. stucen lukt met mijn rug echt niet.
gemma
 

renehi

  • #4
Met f&f kun je gaten vullen. Eigenlijk is het product daar niet voor bedoeld, maar het blijft vastzitten en is makkelijk af te werken. Enig nadeel is dat het maar een paar mm dik opgebracht kan worden (tot 5/6mm) Ik ben overgestapt naar een ander product. Dit kun je opbrengen van 0mm tot 2 cm dik.

Voor glasvezelbehang heb je strakke muren nodig, de hele groffe versie van dit behang verhuld wel wat, maar met strijklicht komen alle bobbels weer tevoorschijn. Een optie voor oneffenheden in muren te verbloemen is door de wanden te structuurverven.
 

Gems

  • #5
Dus glasvezelbehang moet ik gewoon van het lijstje schrappen! heeft iemand nog een idee voor die die sructuurverf? moet dat dan in een paar lagen? en anders moet ik echt aan het rgipsen. ik zie er zo tegen op!, maar ik weet intussen wel dat ik de dingen degelijk moet aanpakken en niet moet wrotten en rommelen.
gemma
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Struktuurverf zal ook niets oplossen, wat hobbels en bobbels betreft.
Als je het echt goed wilt doen, laat de muren dan een keer goed vlak zetten door een stukadoor, als je het zelf niet kunt of wilt.
Zo krijg je het beste en mooiste resultaat.
 

renehi

  • #7
Structuurverf heeft een wat wilder patroon dan glasweefselbehang (hangt natuurlijk wel af wat voor een structuur je kiest) Structuurverf verdoezeld wat beter omdat het niet zo strak is als glasweefselbehang. Echter als je het echt je slaapkamermuur strak wil hebben dan stukadoor je dat. Op de diverse bouwmarkt sites kom je uitgebreide omschrijvingen voor het stucen tegen. Op een gipsfabrikant site zelfs een filmpje.
Eventueel kun je ook een voorzetwand maken van gipsplaten. Metalen profielen/ houten balken aan de muur vastchroeven. Gipsplaat ertegenaan en de gaten/naden vullen met de daarvoor bestemde gatenvuller. kost je per wand per wand wel ca. 4cm. aan ruimte.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #8
renehi schreef:
Ik zou wel eens willen dat ik met stuccen net zo schoon bleef als die stucmuts in die link :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu