Multiplex of gipsplaten tegen houten plafond planken

IemandAnders

 • #1
Hallo iedereen! Tijdens onze renovatie zijn wij een houten plafond tegengekomen (zie foto). Wij zouden graag het plafond strakker krijgen door de ruimtes tussen de balken wit te maken. Wij zijn opzoek naar een optie die het minste ruimte wegneemt van de hoogte aangezien het plafond toch al niet zo hoog is. Wij hebben twee ideeën momenteel en zouden graag horen wat jullie denken dat het beste werkt.
 1. Mulitplex platen a 1-2 cm rechtstreeks schroeven op de planken, en dezen dan wit verven. Wordt dit mooi? Kan dit op een egale manier zonder scheuren tussen de platen? Moeten we rekening houden met vocht en ventilatie als we het zo doen?
 2. Gipsplaten met kleine ventilatie ruimte en dan stucen. Dit is onze minst favoriete optie omdat het plafond dan met 5-10cm omlaag komt.
 3. Andere ideeën?
Wij horen het graag!

5D2A3852-EFD4-4786-8CF0-7DEEFA17E6A4.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Bob

  • #2
  Als de ruimte tussen de balken wit wordt, en in het zicht, wat gaat er dan met de electra gebeuren.

  Wat is het plafond, een verdieping of dak, i.v.m. isolatie.
   

  IemandAnders

  • #3
  Hoi De Bob! Dank voor je snelle reactie.

  De elektra gaat via een andere weg, dus alle kabels die je nu ziet verdwijnen. Wel zouden we graag een licht punt maken in het midden.

  Verder is het een verdieping, dus niet rechtstreeks naar het dak.
   

  De Bob

  • #4
  De onderkant van de vloer delen zullen niet helemaal vlak zijn, dan zou ik gaan voor een laag regelwerk om het uit te vlakken, en dan gipsplaten er tegen aan, en voor een mooie afwerking een stuclaag.
  Tussen het regelwerk kan tevens de electra weggewerkt worden, en zo nodig geluid dempende isolatie
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu