MP75 in 6-7mm (en overige vragen).

Momokb

 • #1
Na een aantal muurtjes in Roodband te hebben gedaan (echte amateur hier) is het resultaat bovenverwachting goed en glad, dus ik heb er wel vertrouwen in om door te pakken.

Omdat ik de tijd neem voor een goed resultaat heb ik het gevoel dat de roodband te snel uithard, dus na het een en ander online te hebben gelezen een aantal zakken MP75 gehaald.

Ik heb de bon nog, dus ze kunnen terug, maar toch een paar vragen.

1. Kan ik MP75 in 6-7mm aanbrengen. Knauf adviseert vanaff 10mm ivm verbranding. Ik heb de muren voorgestreken met Knauf voorstrijk. Ik gebruik gyproc stucgeleiders van 6mm, plus nog een beetje gips eronder voor hechting. Dus totaal op de geleider zo-n 6-7mm. Ondergrond is spacwerk.

2. Krijg ik MP75 net zo strak als roodband. Het eindresultaat wil ik sausklaar hebben. Ik ben bereid te schuren, maar liever niet natuurlijk ;).

3. Ik lees dat de "profs" MP75 met Roodband mixen voor een beter resultaat. Klopt dit, en welke verhouding is dit?

Hopelijk hebben jullie een antwoord op het bovenstaande! Alvast enorm bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Goed bezig! Volgende stap is de stucgeleiders weglaten ;)

  1. Op zich zegt de fabrikant het niet voor niets. Maar het valt te proberen.
  Er zijn nog meer soorten stuc. Ik heb er wel eens eentje gebruikt die van 0 tot 1cm te smeren is en zonder voorstrijk kan. Was ik erg over tevreden (wel wat duurder).

  2. Ja.
  Sommige stucers gebruiken een topfinish in plaats van de laatste stuc-actie. Dat is fijner van structuur dus makkelijker glad te maken en werkt sneller.

  3. Nooit van gehoord. Lijkt me sterk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu