Motor van afzuigkap onklaar maken

Nicci-sofie

  • #1
Wij zijn verhuisd naar een appartementencomplex met een centraal ventilatiesysteem.
Wij hebben een afzuigkap met motor maar deze mogen we niet aansluiten op het systeem.
Ik heb eens gelezen dat je de motor van de afzuigkap onklaar kunt maken en zo wel op het centrale systeem kunt aansluiten.
Is dit waar?
Zo ja, hoe kunnen wij de motor van de afzuiger onklaar maken?
Zo nee, welke alternatieven zijn er om onze afzuiger toch op het centrale systeem aan te sluiten zonder deze te ontregelen?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Tenzij de verhuurder of het VVE bestuur echt komt controleren, kun je misschien volstaan met de motor gewoon niet aan te zetten.

Anders is het een kwestie van de kap openschroeven en of de draden naar de motor door te knippen (en vakkundig te isoleren) of de "wieken" van de ventilator eruit te slopen.

Als je merk en typenummer van je kap opzoekt en dit opnieuw post in het keukenforum, kunnen ze je daar misschien concreter advies geven.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Verder kun je ook nog overwegen om je afzuigkap om te zetten naar recirculatie. Er komt dan een extra filter tegen geuren in de kap De gefilterde lucht wordt dan eerst teruggeblazen in je keuken en dan door de ventilatieopeningen in je plafond afgezogen.

Je hebt dan geen directe verbinding tussen afzuigkap en mechanische ventilatie en dus geen problemen met huisbaas, buren of VvE.
 

Bernhard

  • #4
Je kan de ventilator uit de afzuigkap verwijderen. mvgr Bernhard
 

Nicci-sofie

  • #5
Dankjewel Tom345 en Bernhard.
Bernhard, hoe kunnen we de ventilator verwijderen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu