Montage keukenkraan probleem

Pdieltjes

  • #1
Ik heb een nieuwe keukenkraan gekocht en heb problemen met de aansluiting. Nadat ik mijn oude kraan verwijderd heb, bleek de aansluiting op de waterleiding van de nieuwe Grohe kraan te groot te zijn. De schroefdraad op mijn waterleiding is kleiner dan de 3/8 inch van de flexibele leiding op de Grohe kraan. Na meten van de doorsnede heb ik ingeschat dat het een 1/4 inch schroefdraad aansluiting is. Ik heb daarom in overleg met een Hornbach medewerker een 1/4 naar 3/8 inch verloopring gekocht. Bij thuiskomst bleek deze ook niet te passen op de schroefdraad uit de muur. (voorbeeld: https://www.bouwmaat.nl/draad-verloopring-38-buitendraad-x-14-binnendraad/product/0000509043). Ik krijg de ring er niet opgedraaid. Het lijkt alsof die qua maat exact hetzelfde is en daarom tegen de draad aan draait, maar er niet in aangrijpt. De buitenmaat van 3/8 inch is wel goed. De nieuwe Grohe flexibele leiding schroeft daar prima op, maar ik krijg dus geen verbinding naar de schroefdraad op de waterleiding. Ik zie hier ook voorbeelde met knelkoppelingen, maar ik heb dus een schroefdraad op de leiding waar ik hopelijk een koppelstuk op zou kunnen draaien. Heeft iemand een idee hoe ik dit voor elkaar krijg?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Foto ?
 

Pdieltjes

  • #3


De aangesloten kraan is mijn huidige kraan die ik wil vervangen. De flexibele leiding is op de waterleiding geschroefd en mijn nieuwe kraan past daar dus niet op. De tweede foto is de flexibele leiding van mijn nieuwe kraan. Maat 3/8.
 

Combiketel

  • #4
Die knietjes die op je leiding gedraaid zijn dat zijn knel knieën 12mm. Daar kun je inderdaad geen 3/8" slang op draaien.

Vervang deze knietjes voor haakse puntstukken 12 knel / 3/8" en je probleem is opgelost.
 

Combiketel

  • #5
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Het lijkt er op, dat de koud water aansluiting (rechts) 15 mm is, als ik het zo kan zien.
Dan heb je 1 haaks puntstuk van 12 mm knel -- 3/8 en een 15 mm knel -- 3/8 nodig.
 

Pdieltjes

  • #7
Bedankt! Ik zal de leidingen even opmeten voordat ik naar de bouwmarkt ga. Die knelkoppelingen zitten muurvast. Hebben jullie nog een tip om die los te krijgen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Met twee bahco's werken, eentje om tegen te houden en de ander om te draaien.
Gebruik geen waterpomptang, daarmee wordt de wartel juist aangeknepen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Even ruimte maken door de afvoer weg te nemen.
Dan twee sleutels of bahco's gebruiken, één om het knietje tegen te houden en de ander om de wartel los te draaien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu