Montage airco op nog te stuccen muur: op MDF plaat mogelijk?

JohnR

 • #1
Ik ga een airco binnenunit ophangen op een muurtje dat in de toekomst nog eens opnieuw gestuct moet worden. De muur is al vrij egaal, dus ik denk dat er een stuclaag van circa 5 mm op komt.

Ik wil de airco dan niet demonteren/afkoppelen (dan moet hij weer opnieuw aangesloten worden door STEK monteur), maar ik wil ook niet dat er aan alle kanten een laagje van 5 mm stucwerk tegen het plastic komt.

Nu had ik gedacht de airco op een stuk plaatwerk van 6 mm dik, met precies de afmetingen (circa 90x30 cm) van de unit te monteren. Tegen deze plaat kan de stucadoor dan rondom stucstopprofielen van 6 mm plakken en zo komt het stucwerk tegen de plaat, i.p.v. tegen de airco. Als ik alles netjes afplak en verf zie je daar niets meer van.

De goedkoopste optie voor dit plaatwerk is 6 mm MDF. Ik lees overal dat stucwerk en MDF geen goede combi zijn, maar het raakt hier alleen de kopse kanten van het MDF en er zit ook nog een stucstopprofiel tussen.

Kan dit zo? Moet ik het MDF dan met iets voorbehandelen? Of kan ik beter een ander soort materiaal gebruiken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
  Ik zou een dun mogelijke plaat nemen 2 a 3 mm. De stucadoor kan dan 3 mm dikke stucstop plaatsen en deze 1 a 2 mm over/voor de plaat langs laten steken. Niet er tegen aan.Uiteindelijk kom je dan op 5 a 6 mm laagdikte stucwerk. Je hoeft dan niets te doen aan de plaat qua voorbehandeling(wel gewoon schilderen)
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3


  dit is een soort gelijk voorbeeld zo heb ik het stucwerk over het kozijn laten lopen. Argitraaf/koplatten vind ik minder strak. Na stukadoren afkitten en schilderen
   

  JohnR

  • #4
  Mooi, ziet er strak uit! Dus als ik het goed begrijp moet ik de plaat dan rondom wat groter (breedte stucstop) dan de airco zelf maken en komt de stucstop op de plaat zelf met de opstaande rand nagenoeg tegen de airco aan?

  Heb het voor de onderkant even proberen te schetsen.

   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
  Precies zoals je schets in de tekening. Mooi gedaan trouwens. Aleen moet de stucstop hechting hebben aan de muur. Op tekening is breedte 28mm. Dan is het de bedoeling dat de stucstop 26mm op de muur zit en 2 mm de plaat overlapt.
   

  JohnR

  • #6
  Helder, dank!
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
  👍
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu