Mogen cv-leidingen binnen glaswol-isolatie liggen?

Pookster

  • #1
Ik ga mijn schuindak na-isoleren. De zolder is al afgetimmerd en er is een knieschot geplaatst met schuifdeuren. Nu lopen er in de hoek schuindak-vloer cv-leidingen (zie tekening). Ik ga het schuindak isoleren met 14cm glaswol. Met deze dikte komen de cv-leidingen binnen de isolatie te liggen. Kan dit, of is het beter om tussen de leidingen en het dakbeschot een dunnere laag isolatie te doen. In dit geval 3cm?

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Gewoon lekker inpakken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Begin met een strook damprem te plaatsen. Heb je de isolatie aangebracht kan je daar niet meer bijkomen. Met gevolg dikte isolatie zonder damprem.

 

Pookster

  • #4
Duidelijk verhaal! Dank voor jullie reactie.

Heb ik nog wel een vervolgvraag wat betreft het maken van een regelwerk waar de isolatie achter geplaatst gaat worden. Op de foto kunnen jullie mijn situatie zien. Het dakbeschot ligt op betonnen horizontale liggers. Afstand tussen deze betonnen balken is ongeveer 150cm

Weten jullie een alternatief voor het plaatsen van 14cm dikke balken waartussen de isolatie zou komen te liggen. Of anders, wat is de grootst mogelijke afstand tussen deze verticale balken? Ik ben bang dat ik anders een groot bedrag kwijt ben aan balken wanneer ik deze om bijvoorbeeld elke 60cm plaats.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu