Hoeveel haarden mogen er op één bestaand rookkanaal?

Corina123

 • #1
Ik heb een oud huis gekocht.Op de begane grond is een open haard,die ik graag wil vervangen door een inzethaard/inbouwhaard.Is het ook mogelijk om een verdieping lager(kelder met grote ramen)ook een haard te maken en dit rookkanaal aan te laten sluiten op dat van de eerste verdieping?En misschien zelfs ook nog een haard te maken op verdieping twee?(zodat er dus 3 haarden zijn aangesloten op één rookkanaal?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Nee dat is helaas voor u niet toegestaan op deze manier.

  Vr Gr en succes ermee
   

  Wouts

  • #3
  Het is wel toegestaan indien je schoorsteenkanaal ook de capaciteit hiervoor heeft. De kans dat dit zo is is echter heel klein. Doe je dit toch breng je je eigen gezondheid in gevaar.
   

  GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
  Ook zal je bij de verdiepingen erboven eerst op de kachel omhoog en dan de schoorsteen in moeten.moeten ze dan alle drie tegelijk moeten branden, dan krijg je problemen met de grote van je rookkanaal, als je ook een openhaard wil.als je een tegelijk wil stoken zal je met kleppen of schuiven moeten werken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu