Slaper aan de onderkant ingezaagd tbv leidingen, kan dit?

frax1988

  • #1
Hallo allemaal,

Wij zijn bezig met een verbouwing (dakkapel aan beide kanten over de hele breedte 5,5m) en dat laten we doen door een bedrijf.
Toen ik gisteren naar zolder liep om te kijken zag ik dat de slaper die op de gording zit aan de onderkant een stukje is ingezaagd om de leidingen (water voor wasmachine en de aparte groep voor wasmachine) te laten zitten.

Kan en mag dit gewoon? Ik wil natuurlijk niet dat op een gegeven moment door sneeuw bv een deel van het dak gaat verzakken of in kan storten.

Alvast bedankt voor het meedenken.

IMG_20220913_180526.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit ziet er niet stevig uit... Ik zou aan beide zijden een stevig hoekanker laten plaatsen.
 

frax1988

  • #3
Bedankt voor uw snelle antwoord, zal het straks wel even overleggen of dat een optie is. Weet zelf niet hoeveel de slaper kan en hoort te dragen, zou zo'n hoek anker daar voldoende voor zijn?
 

Sander 1972

  • #4
Je bent aan het verbouwen, dus met woning verbetering bezig. Haal dan ook het spul weg wat kan gaan lekken.
 

frax1988

  • #5
Goed punt alleen ik doe de verbouwing niet zelf ik laat het doen door een aannemer. Ik snapte het zelf ook niet helemaal hoe dit aangepakt wordt, koppel het wel even terug.
 

Auto-Geen

  • #6
Misschien is de man nog niet klaar met de constructie. Vraag het hem.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
als dat nog ijzeren elektra leidingen zijn zou ik adviseren om de gehele leidingen daar weg te halen en eea opnieuw volgens de huidige normen aan te (laten) leggen.
 

frax1988

  • #8
Nee, is wel pvc buis maar geschilderd, overigens zei de aannemer dat de constructie zo in orde was? Weet niet zo goed meer, in onze offerte staat ook dat leidingen voorzijde werden verwijderd, maar wij wilden een iets minder hoge dakkapel 150cm ipv 175 en daardoor gaf hij aan dat de gording onder niet weg hoefte en ook de leidingen niet? Dat die gording niet weg hoeft snap ik dan nog die wil je zoveel mogelijk laten zitten, maar die leidingen daardoor ook blijven zitten en dus door de slaper heen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu