Moer muurvast, wat afgebroken

Dimi

  • #1
Het betreft een restant van een circulatiepomp van een ouderwetse vloerverwarmingsverdeler. Maar omdat meer een algemene uitdaging met metaal is zet ik het hier (anders verplaats maar).

Ik heb 1 zijde na paar dagen met WD40 onderspuiten los gekregen, de andere kant brak helaas de hals van het gietijzeren pomphuis. Nu is er inmiddels zoveel af dat je geen kracht meer kunt zetten of ergens inklemmen. Een nieuwe verdeler is naast financiële consequenties ook nog een uitdaging omdat de slangen vrij ver richting een deurkozijn zitten en de pomp links zat en bij alle verdelers zit deze rechts. Zal uiteindelijk best wat op te bedenken zijn maar ik geef mijn geld liever aan leukere dingen uit.

Iemand ervaring met zoiets als dit? De moer zit op een flens en kan wel draaien. Iets (maar wat/hoe) in dat groene gat slaan voor vast klemmen en dan toch maar weer proberen? Voordeel van dat nu afgebroken is, is dat alles in een bak met WD40 weekt. Misschien werkt dat toch beter dan alleen inspuiten.

Of zou ik met een drempel voorzichtig de oude groene hals in stukjes kunnen slijpen en er uit proberen te peuteren. Net zo lang tot er dus niks meer zit? Of ook kansloos?

Hoor graag jullie ervaring en ideeen.

 

Willem52

  • #2
Hoi,

Heb je al geprobeerd om iets in het groen te slaan, sleutel op de moer en met een brander verhitten. Door andere uitzettingscoefficient krijg je dit vaak los.
Succes
 

Dimi

  • #3
Bedankt, ik heb het als volgt gedaan:

ik heb diverse kleine gaatjes (5mm maar had ook 4 kunnen zijn maar deze was goed scherp) in de rand van de groene gietijzeren restanten van de pomp geboord. Ook op 1 plek met een dremeltje ingeslepen en met een flinke beitel en vuistje materiaal er tussenuit geslagen. En niets beschadigd :wink:
 

Willem52

  • #4
Hoi,

Fijn te horen dat het op die manier gelukt is.

gr. Willem
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu