Hendel (draadeind) muurvast in moer

BertPleizier

 • #1
Ik heb een hendel met daaraan een draadeind dat muurvast zit in een grote moer van een indoor fiets (zie foto). De hendel wordt gebruikt om de stuurhoogte in te stellen. Het gaat om de onderdelen 10300010 en 70400100.

De draadeind is zo'n 3 cm lang en zit voor 2 cm door de moer (andere cm steekt er doorheen). Op het oog lijkt de draadeind recht in de moer te zijn gedraaid. Denk ook niet dat je de draadeind zonder moeite scheef in de moer kan draaien en dat eruit ineens niet meer lukt.

Bij het losdraaien van de hendel heb ik de moer tegengehouden met een Bahco, ik heb de complete moer (met daarin de draadeind en hendel in een bankschroef gehad), ik krijg beide met geen mogelijkheid uit elkaar.

Hoe krijg ik beide nog uit elkaar?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Is het geen hendel die je eerst naar je toe moet trekken voordat je hem kunt verdraaien ?
   

  BertPleizier

  • #3
  Ja ook, dat is om de hendel t.o.v. de draadeind te verdraaien. Maar de draadeind in de moer zit zo vast dat je het stuur niet meer vast kunt klemmen doordat de draadeind niet meer in of uit de moer gaat.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Wd 40 erop spuiten, een nacht laten intrekken en dan met een verfföhn erop en goed warm stoken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu