Moeite met afstellen vloerverwarming

ThijsKlus

  • #1
Goedenavond,

Met de komst van de herfst gaat de (vloer)verwarming weer aan en loop ik tegen een probleem wat ik vorig jaar (na een verbouwing) ook al heb ervaren. De afstelling van mijn vloerverwarming blijft moeizaam omdat in 1 ruimte (de bijkeuken) de vloer, en daarmee de ruimte, flink warmer wordt dan de rest van de vloer.

Hieronder een schets van de situatie. Ik heb drie VV groepen welke worden gestuurd door een unit in de garage. Twee leidingen lopen via de bijkeuken naar de keukenvloer. 1 circuleert in de bijkeuken zelf.

Nu merk ik dat het rood gearceerde gedeelte een stuk warmer is dan de rest van de vloer, wat in mijn optiek dan ook de oorzaak van 'het probleem' is. Ik heb ook met een warmtemeter de vloer in beeld gebracht. Daarbij zie je duidelijk overal de leidingen oplichten maar dit rood gearceerde gedeelte is felgeel (warm).

Ik heb wat zitten spelen met de flowmeters en thermostaten maar het lukt me niet dit goed af te stemmen. Heeft iemand tips?

vv.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat stuk zal altijd iets warmer blijven daar lopen de transportleidingen naar de groepen toe en deze zijn relatief gezien t warmst en ze zullen zoals je heel vaak tegenkomt strak naast elkaar liggen waardoor er meer vermogen in de vloer zit op dat punt
 

ThijsKlus

  • #3
Bedankt voor je reactie. Dat was inderdaad ook mijn conclusie. Maar kan ik dit op een of andere manier nog reguleren? Door bijvoorbeeld de doorstroomsnelheid aan te passen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Nee, want dan krijg je de keuken niet meer op temperatuur.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
Het enige hoe je het een beetje kunt gaan reguleren is met de flow van de bijkeuken, door deze lager te zetten cq hier mee te gaan spelen. Zou zeggen zet deze groep geheel dicht en ga dan stapsgewijs deze na een week openen met kleine slagen net zo lang tot je een goede temp hebt bereikt.

John
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu