Moeilijke plamuur werkzaamheden, wie kan me helpen?

Menace19

  • #1
Goedemorgen mede klussers,

Ik heb een vraag, ik ben dit jaar me huis voor het eerst gaan schilderen en er zaten plekken bij die helemaal verrot waren.
Nu heb ik in het kozijn van schuur buiten een groot stuk wat verrot is..
Ik heb het verrote hout weg geschaapt en nu vraag ik me af hoe ik het moet vullen.? Heb voor veel andere kleine plekken tweecomponenten plamuur gebruikt maar kan dat ook voor grote stukken? Dus dan heb ik het over centimeters...
En dan heb ik nog 1 vraag het zit precies op de hoek, dus hoe moet je dat vullen, ik las op internet een mal maken maar moet dat echt..?
ZO ja hoe doe je dat.

Alvast bedankt voor het lezen..
GR> Dennis
 

Steef964

  • #2
Helemaal uithakken, stuk hout op maat maken en met 2 componenten eerst grof erin lijmen, dan netjes afplamuren, schuren schilderen en klaar! :D
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Houtrotplamuur kan ook bij grotere vullingen, het staat ook op de verpakking. Maar er komt een moment waarop je beter het kozijn kan vernieuwen.

Dat malletje is omdat bij grote vullingen het plamuur anders gaat uitzakken. Hoe de mal eruit moet zien, kan je zelf waarschijnlijk wel bedenken. Als je het met plastic bekleed, hecht de plamuur er niet op. Zorg dat de mal het kozijn zoveel mogelijk volgt, dan hoef je dit naderhand niet weg te schuren/hakken.

Er is ook houtrotstop, wat je op het hout kan smeren voordat je gaat plamuren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu