Modemvlekken op witte muur

LWM

  • #1
Een aantal jaren heeft ons internet modem aan de muur van de woonkamer gehangen, in een hoek achter het gordijn. We hebben de gordijnen verwijderd en zien nu waar het modem zat. Daar zit een grijze schaduw in de vorm van het modem met een soort uitstraling er omheen waar de koelgaatjes zaten. De muur is ruim 12 jaar geleden door een professionele schilder met professionele latex gedaan en is nog spierwit. Met zo'n vochtig reinigingsdoekje (citroengeur pakje uit de supermarkt) gaat er niets af. Wat is het beste middel hiervoor.?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
gaat niet weg er zal ongetwijfeld wat stof op zitten maar de verf is ook gewoon anders verkleurd dan de rest van de muur.

opnieuw schilderen is het enigste wat werkt
 

klusweb

  • #3
Je kunt het nog wat uitsmeren met een afwasborstel zodat het minder opvalt, maar echt eraf krijg je het niet. Ik heb wel eens verrassend succes gehad met een vieze plek dunnetjes over rollen in dezelfde kleur latex. De overgang zag je eigenlijk niet. Maar na 12 jaar.... niet veel kans op geen kleurverschil.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Pas op met poetsen of boenen. De glansgraad gaat veranderen op de plek waar je wrijft en dit geeft ook een vlek.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Als u niet de gehele muur wilt overschilderen plak dan een vierkant af rond die verdonkering en vul die op met een kleur naar keuze. Kan heel decoratief werken. Poetsen op 12 jaar oude muuurverf resulteert in opglanzen en dat is veel hinderlijker. Wat de professionele schilder met zijn professionele muurverf van 12 jaar geleden er in deze context toe doet is mij niet duidelijk.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

LWM

  • #6
Ik bedoel daarmee dat het geen goedkope latex is die je van de muur af veegt maar dat je het kunt boenen (tot op zekere hoogte natuurlijk). Overschilderen met latex is een optie, maar als het niet is weg te poetsen, moet er dan niet eerst nog iets over die plek zodat het er niet doorheen komt of niet goed hecht?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu