Mobiele airco afvoer

HansF.

 • #1
Ik vroeg mij af of ik de afvoer van een mobiele airco aan kan sluiten op de afvoerbuis van de WTW (en dus de mobiele airco 'gebruik' kan maken laten maken van de dakdoorvoer die voor de WTW is aangelegd.). Iemand hier ervaring mee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Nee, daar is de WTW niet voor ontworpen.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #3
  Als je woning is uitgerust met een WTW, vraag ik me wel af wat je zo vroeg in het jaar met een airco moet?

  Normaal gesproken kun je de WTW 'snachts koele lucht laten inblazen, en in combinatie met de isolatie die je hebt blijft het dan gewoon prima koel in huis.
   

  HansF.

  • #4
  Walker schreef:
  Nee, daar is de WTW niet voor ontworpen.
  Hoe beïnvloedt het combineren/delen van de luchtafvoerbuis de werking van de WTW? De warme lucht van de airco kan toch gewoon naar buiten toe waaien? Of zie ik iets over het hoofd?
   

  Roykes

  • #5
  Dit moet ( indien je afvoer groot genoeg is ) geen probleem zijn. dit is nl gewoon een afblaas kanaal waaraan meerdere apparaten aangesloten kunnen worden.
  zou wel een terugslagklep plaatsen op de afblaas van je wtw zodat je airco de wtw niet gaat tegen werken als deze aftoert

  succes!
   

  Fabian10

  • #6
  Een WTW systeem wordt ook wel balanssysteem genoemd. Het is ontworpen om even veel lucht in te blazen als dat er afgezogen wordt. Het afvoerkanaal is geen kanaal direct naar buiten zonder obstakels, het loopt via de WTW box. Je kunt hier niet geforceerd lucht in blazen.

  Daarnaast zal de mobiele arico het niet fijn vinden om zoveel extra weerstand te hebben bij het afvoeren van warmte. (hoeken/bochten, afstand).
   

  HansF.

  • #7
  Voor de duidelijheid:ik wil het dus misschien aansluiten op de gele buis in dit plaatje http://www.atho.nl/images/uploads/WTW.jpg
  Die buis gaat (achter een koof) in mn slaapkamer door het dak). En is dus heel kort. Lijkt me niet bezwaarlijk voor een mob. airco.

  Overigens geen idee wat je boedoeld met Wtw box?
   

  Roykes

  • #8
  Dit kan gewoon op de manier waarop ik eerder heb gemeld.het is eenafblaas kanaal dit heeft niks met het functioneren van je wtw unit te maken.het afblaas kanaal ( de gele) wat uit de unit komt is gewoon een lege buis die 9 van 10 keer ook nog veelte groot is.

  je kan voor de zekerheid de fabrikant van de wtw unit contacten dan weet je het zeker!
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #9
  De mobiele airco plaats je meestal niet in dezelfde ruimte als waar de WTW hangt. Dus ik lees het alsof TS de mobiele airco aan het plafondafzuigpunt wil gaan hangen, in woon-, slaap- of badkamer. En dat geeft disbalans.
   

  Roykes

  • #10
  Als dat zo is heb ik niets gezegt, ik ging ervanuit dat hij het op het afblaas kanaal wou monteren. op het afzuigventiel moet je zeker niet doen!
   

  HansF.

  • #11
  Walker schreef:
  De mobiele airco plaats je meestal niet in dezelfde ruimte als waar de WTW hangt. Dus ik lees het alsof TS de mobiele airco aan het plafondafzuigpunt wil gaan hangen, in woon-, slaap- of badkamer. En dat geeft disbalans.
  Kun je aub ophouden met consequent mijn vraag te verdraaien?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #12
  Is dat afvoerkanaal geisoleerd?

  Ik vind het ook niet verstandig op dit kanaal een ander apparaat aan te sluiten. Zoals gezegd moet de lucht in balans zijn. De ventilatie is toch al vaak minimaal of zelfs onvoldoende (door vervuiling, slechts ingeregeld, enz.) dus elke verandering hiervan is een verdere verslechtering. Ook al pak je het kanaal na de box.
   

  Roykes

  • #13
  Wel of niet geisoleerd heeft niets met de vraag te maken? er gaat altijd warme lucht door dat kanaal dus condenseren zal het nooit.

  de lucht in de ruimte moet in balans zijn heb je helemaal gelijk in. maar een afblaas kanaal heeft niets met balans te maken. in flats heb je zelfs een centraal afblaas kanaal voor bijvoorbeeld 10 wtw units die onderelkaar staan.

  eventueel een terugslag klep erin en aansluiten ;)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #14
  @HansF, schreef: Walker, kun je aub ophouden met consequent mijn vraag te verdraaien?

  mag ik vragen waar Walker uw vragen verdraait?
  Hij heeft een interpretatie van uw vraag, mag dat niet?
   

  Marcn88

  • #15
  Maar als er 10 wtw's op afblazen zal dat kanaal berekent zijn op 10x bet maximale debiet van elke wtw unit met inachtneming de weerstand per mtr kanaal incl bochten bij een bepaalde hoeveelheid lucht icm de snelheid, hoe hoger het volume of snelheid hoe meer weerstand.
  ga je hier zomaar extra lucht inblazen kan dit nig welnis voor problemen zorgen helemaal als het ook nog is een vkk kanaal is, er kan dus niet zomaar gezegd worden dat er een extra apparaat op een afblaas kanaal aangesloten kan worden
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #16
  Mobiele airco's nooit op andere kanalen aansluiten! De afvoerlucht is warm én bevat veel vocht (veel mobiele airco's lozen het vocht via de afvoerslang). In een kanaal kan dan aan de binnenzijde condens ontstaan, en afhankelijk van de leidingloop gaan dan verbindingen lekken of komt zelfs de WTW unit in het water te staan.

  Het is niet voor niets dan er in iedere handleiding staat dat je de slang NIET mag verlengen.
   

  Roykes

  • #17
  Je hoeft mij niet te overtuigen... Want het lijkt soms wel of hier constant naar problemen word gezocht...ja gezocht ja...

  @ hessie je hebt alle handleidingen gelezen van alle wtw units? Slang niet verlengen? En waar sluit je de slang op aan? Juist ja op een kanaal....

  @marn88 ja dat klopt dat hoef je me echt niet uit te leggen. Maar aangezien een airco ongeveer 25-50 M3/h afblaast. Dat zet geen zoden aan de dijk.

  @hansf je kan voor de zekerheid de fabrikant bellen of het kan. Maar als je hem zo dicht mogelijk bij de dakdoorvoer aankoppelt zul je geen problemen krijgen !

  Succes ermee dit is mijn laatste post hier, want jullie zijn bloed irritant. 😂😂
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #18
  Ach, ieder moet maar proberen of het werkt. Maar dan niet klagen dat de airco stuk gaat, of de boel begint te lekken.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #19
  Maar nog wel even het resultaat hier melden. Zijn we niet voor niets bezig geweest. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu