Minimale hoogte opstapje

JohanBrabant

  • #1
Hoe hoog moet een opstapje minimaal zijn om er niet over te struikelen?

Binnenkort gaat het dan echt gebeuren, de bouw van de overkapping. De bestrating die ervoor ligt, ligt onder afschot van links naar rechts. Maar de bestrating in de overkapping wil ik waterpas leggen. Omdat ik daardoor met de bestrating in de overkapping niet de lijn van de bestaande bestrating kan volgen ontkom ik er dus niet aan dat ik een opstapje maak naar de vloer in de overkapping.
De overkapping wordt 8 meter breed. Het hoogteverschil in de bestaande bestrating tussen de linker en rechter zijde van de overkapping is circa 5 centimeter. Dat betekent dat het opstapje aan de linker kant een stuk minder hoog zal zijn dan rechts.

Het vlakker leggen van de bestaande bestrating is geen optie. Er liggen tegels van 60x60x6 cm in en die zijn loodzwaar. Daarnaast zou dat een probleem in hoogte opleveren verder naar de achterkant van de tuin, omdat daar dan ergens een afstapje zou moeten komen. Maar dat geeft dan weer problemen en erg veel werk in dat deel van de tuin. Lijkt allemaal misschien geen probleem maar in werkelijkheid is dat niet te doen.

Ik wil het opstapje natuurlijk zo laag mogelijk houden maar het moet wel veilig zijn.
ik zit dus met het hoogteverschil tussen links en rechts. Als ik hem rechts (laagste zijde) circa 10 cm boven de bestaande bestrating laat uitsteken, dan is dat aan de rechterkant nog maar 5 centimeter. Ik ben bang dat daarover gestruikeld gaat worden.

Iemand tips?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er is geen minimaal hoogteverschil. Als de opstap op een logische plek zit, zoals als je de overkapping binnen stapt, dan is er weinig risico op struikelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu