Mini vliering voor opbergen dozen/spullen

Rudydeventer

  • #1
Hallo,

Wij hebben een vrij hoge slaapkamer en daar wil ik een mini vliering maken om spullen als dozen en kampeerspullen op te zetten. De mini vliering moet ongeveer 70 cm diep worden, maar moet wel de hele breedte van de kamer overspannen (ruim 4 meter). Daarnaast heeft de kamer geen rechthoekige vorm. Zie bijgevoegde schets. Zelf zat ik te denken om 3 balken te bruiken met tussenruimte ca 30-35 cm. Is dat een handig idee? Zo ja, hoe hoog/dik moeten die balken dan zijn ervan uitgaande dat er niet op de "vliering" gestaan zal worden (hoogte tussen vliering en plafond zal ongeveer 50 cm worden). En hoe bevestig ik die balken het best aan de muur?

Andere ideeën zijn ook van harte welkom.

Rudy
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik denk gewoon een paar balkdragers toepassen waar je de balk in legt en in het midden 2 of 3x de balk ook aan het plafond vastmaken om doorzakken te voorkomen.
Bijkomend voordeel is dat je dan ook minder dikke balken kunt gebruiken.

suc6

Gerrit
 

Rudydeventer

  • #3
Bedankt voor de tip. Indien ik de balken een aantal maal aan het plafond vastmaak tegen doorbuigen, hoe dik zou je de dragende balken dan nemen? Zouden balken van ca 70 mm dik bv al voldoen?
Op houtinfo kan men wel met de schuifbalk een en ander uitrekenen, maar ik begrijp dat die berekening er vanuit gaat dat er op de vloer gestaan moet kunnen worden. En dat hoeft hier niet.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
E.e.a hangt natuurlijk af van hoeveel je er er bovenop wilt zetten.
Maar als je een panlat (22 x 44) gebruikt kom je al een heel eind hoor.
Natuurlijk wel goed vastzetten (de verbinding zal eerder stuk gaan dan de plank) en dan kun je er zelf ook nog wel op gaan liggen.

Natuurlijk kun je het geheel ook wat dunner en minder zichtbaar maken door gebruik te gaan maken van hoek en plat ijzer.
Kun je lassen dan is e.e.a in een mum van tijd in elkaar gezet en veel sterker dan met hout
Neem wat hoekijzer van 40 x 40 en wat platijzer van 20 x 5 even wat bakken en braaien het hoekijzer aan de muur boren en aan de voorkant met het plat ijzer ophangen aan het plafond.
Plaat hout binnenin het zo ontstane raamwerk leggen en klaar.
Bijkomend voordeel is dat je meteen een opstaand randje krijgt zodat de spullen en niet af kunnen glijden

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu