Mini accuboormachine Ixo

Status
Niet open voor verdere reacties.
Best klussers,

Ik ben van plan een min accuboormachine Ixo te kopen. Op dit moment moet ik ook een paar rolgordijnen ophangen aan een houten kozijn, ik vroeg mij nu dus af of een Ixo krachtig genoeg is om een schroef in een kozijn te boren?

Ik zat al te denken aan een accu schroefboormachine maar die zou ik dermate weinig gebruiken dat ik het zonde van het geld vind.

Alvast bedankt,

Steen
 
Voor minder heb je een machine uit de bouwmarkt met een extra accu erbij, ik zou het wel weten, tenminste voor hobbygebruik.
 
Bedankt allemaal :D

Ik heb lopen denken voor een gewone schroefboor maar die zou ik in principe alleen gebruiken voor die gordijnen. Die Ixo daareentegen zou ik voor vele klusjes gebruiken.

De tip van Headhunter vind ik erg goed. Ik kan dus gewoon een klein boortje kopen en die op een Ixo zetten?

Ik ga van de week even langs bij mijn dichtbijzijnde bouwmarkt maar alle tips en ervaringen zijn uiteraard meegenomen.

Groet, STeen
 
Je moet er wel rekening mee houden, dat in een Ixo alleen boortjes passen met een bitpassing. Gewone boortjes kun je niet gebruiken, omdat er geen boorkop op zit.

Een kleine elektrische schroevendraaier zoals deze Ixo is een handig apparaatje, maar kan nooit een vervanging zijn voor een gewone accuboormachine. Die heeft ook véél meer kracht!

Ik denk dus dat het eerder andersom is: zo'n mini-schroevendraaier gebruik je alleen voor enkele speciale klusjes, de gewone accuboormachine voor van alles.

Het grote voordeel van dergelijke machientjes ligt vooral in de kleine ruimte die je nodig hebt om ergens een schroef in te draaien.
 
Dat is een (ca 2 jaar bestaand) type mini accuboormachine van een bekend merk, dat in plaats van een NiCad accu werkt op een (ingebouwde, niet verwisselbare) Lithium Ion accu.

Dat merk was oorspronkelijk vermeld in het artikel, maar omdat het hier om een aanschafadvies gaat, verwijderd...

Even googelen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu