Mijn wc spoelt niet goed door.

Jomai

  • #1
Mijn wc spoelt niet goed door.er is inmiddels een riool bedrijf geweest en kan mijn probleem niet oplossen. Ze hebben de wc doorgespoten en leeg gezogen maar hij loopt nog steeds niet goed door! De afvoer blijft vol zitten met rioolwater. Wie kan mij helpen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
ze zullen zeker wel wat gezegd hebben.
Maar hoe is je situatie hoe is je wc aan gesloten en kan je onder de vloer komen of is het een flat, me glazen bol is defect.
 

Jomai

  • #3
Het is een jaren 30 woning( oud dus) de gemeente weet ook niet precies waar de ontstoppingsput zit. Wij hebben 10 jaar geleden onze oprit gelegd met beton dus er in komen is al een probleem.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Kon je geen camera inspectie doen dan zodat je weet waar je leiding heen loopt.
Gemeente weet alleen hun eigen leiding de bewoner moet het weten op zijn grond vandaar een camera inspectie.
Kan best zijn door het gewicht dat riolering stuk is of verzakt, of er zit nog een put ergens.
 

Jomai

  • #5
Hebben ze gedaan maar doordat het vol zit met rioolwater konden ze niets zien. Dit is alles wat we hebben. Ze zijn ook al via de regenpijp naar binnen gegaan maar dat werkte ook niet

image.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
zo te zien veel putten.
Maar kan de gemeente niet aangeven waar de huis aansluiting van jou zit zodat je daar een gat kan maken desnoods in het beton dat je naar je huis toe ontstopt.
Zo te zien op tekening loopt je wc overzij naar buiten en daar zit ook beton?
 

Jomai

  • #7
Op tekening staat berging links achter, daar zit onze badkamer en toilet en die toilet zit verstopt. Ze kunnen met een slang 10 meter ver komen en dan loopt hij vast. De andere toilet loopt wel door maar trekt wel lucht uit het wasbakje
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Naamloos.jpg

Er zitten allemaal putten om het pand de achterste wc is verstopt en tot eerst wc is 10meter.
Waar zit de weg waar het gemeente riool loopt?
Op tekening is geen aansluiting op het riool te zien
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #9
Als ik dit zo zie lijkt mij dit nog een riool uitgevoerd in gres buis met veel putten ertussen, hier voor is maar 1 goed advies en dat is alles eruit en vervangen voor pvc.
Wat u nu kunt doen is alle putten opgraven en kijken hoe eea zit u komt dan de verstopping ook vanzelf tegen, aan hakken in de betonplaat ga je dus niet ontkomen
 

Jomai

  • #10
Bedankt voor alle reacties ik denk idd ook dat we alles eruit moeten halen helaas. Nu in 1x goed doen.
 

Putschep

  • #11
Normaal gesproken zou je van de ene put naar de volgende put doorspuiten. Er zit nog ergens een verstopping, want anders zou de buis wel voor een groot deel leeg moeten lopen. Ik vermoed dat de Rioolbuis richting het gemeente riool niet goed doorloopt en daar nog een verstopping zit. Of 1 van de putten zit vol waardoor het water niet verder kan. Als je de putten opzoekt en opgraaft kom je er wel achter.
 

Putschep

  • #12
Vroeger werd bij elke aansluiting vanuit de woning op het gresriool een ontstoppingspunt gemaakt, soms werd een wasmachine afvoer in dezelfde put gedaan als bijvoorbeeld een toilet. Wij kunnen de camera vanaf boven de grond opsporen en zo bepalen waar putten zich bevinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu