Mijn cv doet het wel maar zodra ik warm water aanzet e7

Chiel25

  • #1
Ik heb een remeha avanta 28 c mijn cv doet het gewoon maar zodra ik een warm water kraan aanzet verschijnt naar ong 1 min e7 zou iemand mij kunnen helpen
 

Xr8

  • #2
Kijk eens naar de druk in de installatie, deze minimaal 1 bar houden. Let op als u veelvuldig reset met te weinig water is het mogelijk dat de warmtewisselaar lek gaat!

Verder kan het lucht zijn, er zitten in deze ketel 2 automatische ontluchters, een achter de pomp en een links voorin de ketel, een goudkleurig apparaat. Op beide kunnen dopjes zitten welke dicht staan.

Pomp draait niet, mogelijk defect.

Succes.
 

Chiel25

  • #3
Pomp draait en op de twee ontluchters zit geen dop en ik heb2 bar water
 

Grashopper

  • #4
E7 is aanvoertemperatuur over de 90 graden bij tapbedrijf. De Avanta kijkt tijdens tappen niet naar de aanvoertemperatuur. Het toestel regelt op retour. Normaal gesproken zal het toestel tijdens tappen 75/55 graden stoken. Als bijv. de platenwisselaar dichtgekalkt is dan is er minder doorstroming. Het toestel probeert nog steeds de retourtemperatuur te halen met als gevolg dat de aanvoertemperatuur veel te hoog kan worden. Wanneer je op de + toets drukt krijg je de aanvoertemperatuur te zien. Kijk eens of deze met tappen naar een te hoge waarde doorloopt. Waar heb je de tapwatertemperatuur op staan? Eventueel zou je die tijdelijk kunnen verlagen zodat de aanvoertemperatuur naar beneden gaat.
 

Rolandv

  • #5
In de avanta zit een filter in het hydroblok als deze verstopt zit wat veeeeeeel gebeurd kun je deze klacht dus krijgen
even controleren of filter schoon is

 

Cv-boy

  • #6
Heeft u misschien een douchekop met een waterbesparende membraam, verwijder deze dan want dit kan genoemde problemen bij dit doorstroomtoestel ook veroorzaken.
 

Grashopper

  • #7
De ketel zal geen E7 krijgen van een waterbesparende douchekraan. Hij zal dan gewoon terugmoduleren en eventueel gaan pendelen. Dit omdat de retourtemperatuur van het CV water (waarmee je het tapwater warm maakt) ook omhoog gaat met een lage tapwaterstroom. Het toestel zal dan gewoon minder hard gaan stoken. Deze E7 komt hoogstwaarschijnlijk door een te hoge weerstand in het inwendige circuit voor het tapwater. Kan dus inderdaad ook het filter zijn. Krijg je er alleen echter nooit (heel) uit. Beste is dan een nieuw filtertje te plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu